Nica domaćin Hopman kupa od 2023. do 2027.

Francuski grad Nica bit će domaćin teniskog natjecanja Hopman kupa od 2023. do 2027. godine, službeno su objavili organizatori turnira, piše hrt.hr.

Prvo izdanje ovog turnira, na kojem pojedinu reprezentaciju predstavljaju tenisačica i tenisač koji igraju pojedinačne mečeve i ogled parova, održano je 1989. godine te ga je osvojila nekadašnja Čehoslovačka koju su predstavljali Helena Sukova i Miroslav Mečir.

Hrvatska se također može podičiti jednim naslovom pobjednika, a dogodilo se to 1996. godine kada su Iva Majoli i Goran Ivanišević pobijedili Švicarsku, odnosno, Martinu Hingis i Marca Rosseta.

Posljednja dva izdanja Hopman kupa, koji se inače održavao početkom godine u australskom Perthu, osvojila je Švicarska 2018. i 2019. godine nakon čega je nastupila stanka u ovom natjecanju.

U Nici će se Hopman kup iduće godine igrati od 19. do 23. srpnja. Iduće dvije godine na turniru će nastupati šest reprezentacija, dok će se 2025. natjecati osam. Rekorder je reprezentacija SAD-a koja ima šest naslova, dok su po četiri puta najbolji bili Španjolska i Švicarska.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?