Kako je Modrić Etta učio pričati s curama: “Svi su mi se smijali”

Etto je jedan od trojice Brazilaca koji su ostavili ogroman trag u hrvatskom nogometu, točnije u Dinamu, a to je bio povod za intervju s novinarima uoči današnje utakmice između Hrvatske i Brazila na Mundijalu u Kataru.

U velikom intervjuu za brazilsko izdanje ESPN-a danas 41-godišnji Etto govorio je o svojim igračkim godinama u Zagrebu i prijateljstvu s aktualnim i bivšim hrvatskim reprezentativcima, pa je tako podijelio i zanimljive anegdote s Lukom Modrićem.

Kad je Etto došao u Zagreb, Luka Modrić bio se vratio s posudbe u zaprešićkom Interu i pokušavao se nametnuti u Dinamu.

“Zajedno smo započeli pripreme, ali jedva je igrao jer je momčad bila zaista dobra. Već se tada vidjelo da ima kvalitetu, ali nisam mogao zamisliti da će ostvariti ovako fantastičnu karijeru. Već tada je znao odigrati trivelu. Bilo je vrlo lako igrati s njim, nije me morao ni pogledati, a znao je gdje mi treba dodati“, rekao je Etto, koji Modriću pripisuje zaslugu za laku prilagodbu na Hrvatsku, što je uključivalo i noćne izlaske.

“U to smo vrijeme bili samci, a kako je Eduardo da Silva bio oženjen, izlazio sam s Hrvatima, s portugalsko-hrvatskim rječnikom pri ruci. Zamislite kako mi je bilo razgovarati s djevojkama. Morao sam otvarati rječnik i nalaziti riječi i slagati ih. Bilo je jebeno teško”, prisjetio se Etto uz smijeh pa je otkrio kako mu je Modrić priredio i jednu spačku.

“Jednom me Modrić naučio frazu na hrvatskom koju trebam reći djevojci. Pitao sam ga je li ozbiljan, a on mi je rekao da mu vjerujem. Ali djevojka se naljutila, okrenula i otišla. On i Ćorluka umirali su od smijeha. Onda sam joj rekao da me Luka to naučio i pitao je što sam joj zapravo rekao. Ispostavilo se da sam joj rekao da je jako loše odjevena.”

Kaže da je s Modrićem ostao dobar prijatelj, prenosi Index.hr

„Svakog ljeta kad s obitelji dođe u Hrvatsku, nađemo se, pričamo o vremenu u Dinamu i smijemo se.”

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?