Ljubuški: „Najljepše okićeni grad u Bosni i Hercegovini“

U blagdansko vrijeme Ljubuški je okićen raznim ukrasima, mediji su ga već nazvali najljepše okićenim gradom u Bosni i Hercegovini, a uz razne lampice i ukrase koji se mogu vidjeti diljem grada, u ovom gradu su se potrudili i napravili čitav niz popratnih sadržaja.

Tako su školarci jučer častili Ljubušake besplatnim grahom i kobasicama, usred grada je postavljeno i veliko klizalište na kojem se najmlađi oduševljeno zabavljaju, a predstoji i čitav niz događaja.

Planira se i noćna atletska utrka “night run”na dan pred Badnjak, 23. prosinca, a na sam Badnji dan, za sve građane na trgu će se besplatno dijeliti bakalar.

Pored toga, na trgu će građani moći poslušati i svirke uživo, a sve to izazvalo je pažnju građana.

Tako su i jučer, unatoč lošem vremenu i kiši koja je neprestano padala, mnogi Ljubušaci posjetili šator na glavnom gradskom trgu kako bi vidjeli što su to pripremili ljubuški „strukovnjaci“.

Učenici strukovne škole Ruđera Boškovića su za građane za ručak pripremili grah s kobasicom, za desert palačinke, a sve se to moglo „zaliti“ čašicom vina. Ručak je bio besplatan, ali je na štandu bila postavljena kutija za donacije tako da su svi oni koji su željeli mogli donirati onoliko koliko su htjeli za nabavku materijala za praktični rad učenika škole.

Kako najavljuju iz Turističke zajednice Ljubuški, već sutra, u petak od 18 sati u prostoru ljubuške knjižnice udruga „Šipak“ organizira prvu od tri planirane likovne radionice za učenike osnovnih škola.

Dan kasnije, u subotu u 18 sati župljani župa Studenci i Vitina zajedno s ostalim građanima pale treću adventsku svijeću, a nakon paljenja treće svijeće nastupa glazbeni duo Mislav i Dominik.

U nedjelju u 18 sati otvara se izložba likovnih radova učenika ljubuških osnovnih škola u šatoru na trgu, a nakon toga nastupa glazbeni duo Ereš i Vasilj.

O „Adventu u Ljubuškom“ već su pisali brojni mediji, pa je tako ekipa Čapljinskog portala prilikom svog posjeta u reportaži navela kako su se Ljubušaci potrudili sa osvjetljenjem tako da su u grad donijeli pravi blagdanski duh, a Federalna televizija je napisala kako je „Adventska čarolija u Ljubuškom ove godine ispunjena priredbama, koncertima, klizanjem i blagdanskim okusima.„

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?