Na Bijači zaustavili Juru iz Čitluka i Amera iz Mostara: Evo što kažu o ulasku u Schengen

„Bit će to dobro, bit ćemo bliže Europi“, prokomentirao je Jure iz Čitluka koji je krenuo preko granice pa su ga na prijelazu Bijača zaustavile novinarske ekipe HRT-a i pitale što misli o tome da će od 1. siječnja 2023. Hrvatska postati punopravna članica Schengena.

Budući da su jučer ministri unutarnjih poslova država članica EU-a i šengenskog prostora u Bruxellesu donijeli odluku da Hrvatska ulazi u Schengen, mnogi se pitaju što će to značiti za prijelaz granice iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

To znači da će se od Nove godine ukinuti granični prijelazi prema Sloveniji i Mađarskoj ukidaju, a oni prema Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji postati će vanjski šengenski prijelazi.

Bijača je najfrekventniji granični prijelaz između Hrvatske i BiH, a HRT tvrdi da se na Bijači ništa bitno neće promijeniti, jer ovdje su se za prijevoz robe i putnika i dosad provodile šengenske kontrole.

„Ne može tu ništa biti loše“, rekao je i Amer iz Mostara kojeg su novinari zatekli na Bijači.

@ehercegovinaportal #schengen #jure #citluk #amer #mostar #croatia #bosna #hercegovina #bijaca ♬ original sound – ehercegovinaportal
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?