Četiri tisuće ljudi bi moglo u prosvjed u Hercegovini

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na jučerašnjoj sjednici izglasala je Odluku o jednokratnoj pomoći za 5500 proračunskih korisnika u ovoj županiji u iznosu od 1080 KM po korisniku. Iz ove odluke izostavljeni su zdravstveni djelatnici koji ima više od 4000.

Vlada je s druge strane priopćila kako je u Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ planirano dodatnih 3 milijuna KM na ime potpore domovima zdravlja u HNŽ-u.

“Budući da je Vlada dala suglasnost na Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ za 2022. godinu u kojemu je osigurano dodatnih 13 milijuna KM zdravstvenim ustanovama u Županiji, pozvala je osnivače i menadžment zdravstvenih ustanova da, također, dodatnim sredstvima još snažnije poduzmu sve mjere kako bi se poboljšao materijalni status djelatnika u zdravstvu”, priopćili su iz Vlade.

Za Hercegovina.info ovo je komentirao predsjednik Nezavisnog sindikata SKB Mostar Ivica Anić.

On je najavio velike prosvjede ako zdravstveni radnici ne dobiju financijsku potporu.

“Ukoliko izostane isplata novčane pomoći od 1080 KM, sindikat zdravstvenih radnika će pozvati zdravstvene radnike iz cijele županije na masovni prosvjed protiv Vlade i poslodavaca”, kazao je Anić, a više pročitajte OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?