Lulić iz Dohe: Uzbuđenje raste, očekuje nas spektakl i 40.000 brazilskih navijača

U mreži Prvog najavljena je utakmica Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Kakve su nam šanse protiv glavnog favorita prvenstva? Može li Hrvatska ponoviti ili čak nadmašiti uspjeh iz 2018. godine?, piše hrt.hr.

Iz Katara se javio urednik sportske redakcije Hrvatskog radija Davor Lulić

– Uzbuđenje se osjeća, jedna od najvećih utakmica. Kad igraju Hrvatska i Brazil to je u najvišem rangu spektakla. Što se tiče navijača ima ih, ali u onoj mjeri u kojoj su dosad dolazili. U Dohi je 40.000 brazilskih navijača. Naših će biti u manjini, a vidjet ćemo hoće li biti nadglasani, rekao je iskusni komentator koji već dugi niz godina prati Vatrene. 

– Što se tiče raspoloženja, atmosfere, nikad bolje. Reprezentacija koja je došla do te razine da ima unutarnji mir i svjesna je svoje snage. Optimizma ne manjka. Oršić ima virozu, Sosa je spreman. Dalić također malo šmrca, srećom, ne mora igrati. Neće puno mijenjati. Vratit će Sosu na lijevu stranu, samo je pitanje hoće li se u špici odlučiti za Petkovića ili Livaju, zaključio je u javljanju iz Dohe. 

U emisiju se uključio i Eduardo da Silva, bivši hrvatski reprezentativac.

– Utakmica će biti teška, ali s obje strane. Očekujem otvorenu utakmicu. Brazil je favorit, ne samo protiv Hrvatske već i za osvajanje Svjetskog prvenstva. Koga najviše čuvati? Po meni to je Vinícius Júnior. Igra izvrsno na ovom prvenstvu i po meni je zasad najbolji brazilski igrač. Hrvatska mora biti koncentrirana jer uvijek imaš priliku. Ključ za sve su Luka, Kova i Brozović, srce reprezentacije. Navijat ću za Hrvatsku. Hrvatska mi je puno dala na čemu sam zahvalan. 

– Hrvatska je pokazala da je karakterna momčad, prava momčad. Izbornik to vodi na svoj način i to treba poštivati. Nemam velike savjete, ipak smo mi samo navijači. Moramo se malo prilagoditi Brazilu, pokušati iskoristiti njihove slabe strane. Moramo biti raznovrsniji, smatra nogometni trener Ilija Lončarević.

Susret je najavio i novinar Sportskih novosti Robert Matteoni:

– Hrvatska kad igra s jačim suparnicima, kad joj se ne daje puno šansi, djeluje kompaktnije i igra bez grča. Dat će najbolje od sebe, a za kakav će to rezultat biti dovoljno pokazat će teren. Hrvatska mora biti kompaktna, čvrsta i dati najbolje od sebe. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?