Još pet sati do spektakla: Gibon Kent odabrao Hrvatsku

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 16 sati na stadionu Education City igra protiv Brazila za svoje treće polufinale na svjetskim prvenstvima. Nakon Francuske 98′, Rusije 2018. ova generacija Vatrenih danas u Kataru još jednom može ispisati povijest hrvatskog, ali i svjetskog nogometa, piše hrt.hr.

Vatreni su nakon drame jedanaesteraca srušili Japan u osmini finala te se plasirali među osam najboljih na svijetu, a danas pred njima stoji najveći favorit za osvajanje SP-a – Brazil. 

Južnoamerički nogometni div Brazil posljednji od svojih pet naslova svjetskog prvaka osvojio je 2002. godine, no na iduća četiri SP-a “Selecao” su zaustavljali Europljani. Nadamo se kako će Modrić i društvo nastaviti ovaj niz.

GIBON KENT ODABRAO HRVATSKU

10:34

Gibon Kent odabrao Hrvatsku kao pobjednika u utakmici s Brazilom. 

RAZVIJENA ZASTAVA ISPRED HOTELA VATRENIH

09:57

Sada već tradicionalno hrvatski navijači su se okupili ispred hotela Vatrenih i razvili veliku zastavu od 200 metara. Do navijača se opet spustio Dejan Lovren te im se zahvalio na podršci. 

SLAVEN BELUPO SNIMIO VIDEO PODRŠKE

09:50

Podrška Modriću i društvu stiže iz cijelog svijeta, a poseban video podrške snimili su iz našeg prvoligaša Slaven Belupa, koji je započeo s pripremama za nastavak sezone. 

– Dobro jutro, Zemljo sa snagom zlatnog žita i očima boje mora! Ajmo Hrvatska, ajmoooo!

LEGENDARNI DUDU ZA VATRENE

09:52

Jedan od najomiljenijih napadača među hrvatskim navijačima, Eduardo da Silva, najavio je u emisiji Qatara ogled između Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva: 

– Hrvatska mi je dala šansu da budem ono što sam postigao u životu i naravno da sam zahvalan za to i naravno, sve dok Hrvatska igra, ja ću navijati za Hrvatsku.

BRAZIL NISMO NIKAD DOBILI, A SAMO JEDAN VATRENI IM JE ZABIO

09:30

Ukupno su Vatreni protiv Brazila, Njemačke, Italije, Argentine, Španjolske, Francuske i Engleske odigrali 52 utakmice ostvarivši 14 pobjeda, 14 remija i 24 poraza. Najgori skor imamo s Brazilcima protiv kojih još nismo slavili. Protiv našeg idućeg suparnika na Svjetskom prvenstvu u Katru, igrali smo četiri puta ostvarivši tri poraza i jedan remi. 

Samo je jedan Vatreni uspio zabiti Brazilcima, bio je to Niko Kranjčar, u prvom ogledu s Brazilcima, prijateljska utakmica na Poljudu, a gol bivše zvijezde Dinama i Hajduka bio je dovoljan za remi. Hrvatska je zabila još jedan gol Brazilu, ali bio je to zapravo autogol Marcela na SP-u 2014. godine. 

PLENKOVIĆ POŽELIO SREĆU VATRENIMA

09:17

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković na sjednici Vlade komentirao je i Svjetsko nogometno prvenstvo. Čestitao je hrvatskoj reprezentaciji na plasmanu u četvrtfinale. Dodao je kako ima veliko očekivanje od današnje utakmice i poželio je sreću Vatrenima.

BRAZIL BI MOGAO IMATI OGROMNU PODRŠKU SVOJIH NAVIJAČA

09:03

Iz Katara se javio urednik sportske redakcije Hrvatskog radija Davor Lulić.

– Uzbuđenje se osjeća, jedna od najvećih utakmica. Kad igraju Hrvatska i Brazil to je u najvišem rangu spektakla. Što se tiče navijača ima ih, ali u onoj mjeri u kojoj su dosad dolazili. U Dohi je 40.000 brazilskih navijača. Naših će biti u manjini, a vidjet ćemo hoće li biti nadglasani, rekao je iskusni komentator koji već dugi niz godina prati Vatrene. 

ZEKIĆ BI POKUŠAO BEZ NAPADAČA

08:57

Stručni komentator HRT-a smatra da Hrvatska mora igrati hrabro i onda ima šanse.

– Očekujem hrabru Hrvatsku, koja će igrati kvalitetan nogomet, dobili smo samo dva gola dosad na SP-u, ali uz trku imamo još kvaliteta koje trebamo pokazati. Sve se može. Možemo krenuti i bez napadača, nije to sramota, da imaš igrača više u veznoj liniji. Brazil ima kvalitetu u napadačkoj liniji, ima puno tu detalja, ne može se planirati samo braniti. Brazil zaslužuje respekt, ali preveliki respekt može značiti da si i izgubio prije početka.

VRAĆA SE SOSA, JEDINA DILEMA U NAPADU

08:43

S povratkom Borne Sose na treninge očekuje se i njegov povratak u prvih 11 za utakmicu protiv Brazila, iako je Borna Barišić vrlo dobro odradio posao protiv Japana. Jedina dilema izborniku Daliću je pozicija napadača, a najvjerojatnije bi Kramarić mogao igrati na poziciji devetke, dok bi na poziciji desnog krila mogli zaigrati Pašalić ili Vlašić

SVI SU SPREMNI OSIM ORŠIĆA

08:39

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Brazila odradile su jučer posljednje treninge uoči četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru. Nažalost, Dalić ni ovoga puta nije imao sve snage na broju. Krilnog igrača Dinama Mislava Oršića uhvatila je lagana viroza i ostao je u hotelu, što znači da Mislav gotovo sigurno neće startati protiv Brazila.

ZAUSTAVILI SMO MESSIJA, MOŽEMO I NEYMARA

08:31

Vatreni imaju iskustva s kočenjem superzvijezde, uspjeli su to napraviti Lionelu Messiju na SP-u u Rusiji prije četiri godine. Možda se Dalić za sličnu taktiku odluči i u petak.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?