Ostavka brazilskog izbornika Titea: Ovakve stvari se događaju

– Poštujem rezultat, takve se stvari ponekad događaju u nogometu, kazao je brazilski izbornik Tite nakon poraza od Hrvatske u četvrtfinalu SP-a u Kataru naon kojega je podnio ostavku, piše hrt.hr.

Brazilska momčad superzvijezda ostala je žaliti za onim što je moglo biti u petak nakon srceparajućeg poraza u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na jedanaesterce od Hrvatske koji ih je ostavio da jecaju na travnjaku.

Nekoliko minuta prije polufinala nakon što je Neymar zakucao loptu u krov mreže na kraju uzvišenog poteza u produžecima, omogućili su hrvatskoj zamjeni Bruni Petkoviću da pogodi za izjednačenje.

S hrvatskim vratarom Dominikom Livakovićem koji je s pravom proglašen igračem utakmice za ogromnu izvedbu, jedanaesterci su bili posljednja stvar koju je peterostruki prvak Brazil želio, što se i pokazalo jer je Livaković obranio prvi jedanaesterac Rodrygu, a Marquinhos je pogodio stativu, te time zapečatio sudbinu Brazila.

– Teško je. Morate podići glavu, rekao je kapetan Brazila Thiago Silva

– Jako sam ponosan na dečke i ono što smo napravili, ali nažalost, to je dio nogometa. Kada izgubimo nešto važno što smo imali kao cilj, to jako boli. Ali sada je vrijeme da pokušam podići glavu i nastaviti dalje. Nema druge alternative. Ja sam tip koji svaki put kada padnem, ustanem.

Veznjak Casemiro, koji je zabio za peterostruke prvake u raspucavanju, rekao je: 

– Tužni smo, sigurni smo da su svi u skupini dali sve od sebe.Bili smo uzrujani zbog načina na koji se to dogodilo. Bilo je sve u našim rukama, a izmaklo nam je, dodao je, prije nego što je filozofski razmislio: 

– Sada je vrijeme da ostanemo mirni i život mora ići dalje.

Uz dva promašena jedanaesterca Brazilaca, Neymar nikada nije uspio izvesti udarac s točke, ali trener Tite branio je odluku da Neymara stavi tek na na peto mjesto izvođača.

– Peti je odlučujući, rekao je novinarima. Veći je pritisak, a bolje pripremljeni igrači bi ga trebali podnijeti.

Tite, koji je ranije rekao da se povlači na kraju ovog turnira, osudio je sugestije da su Brazilci bili neorganizirani.

– Neorganizirani? Ne slažem se da smo bili neorganizirani. Napravili smo veliki pritisak naprijed i pokušali zadržati igru s Pedrom. Poštujem rezultat. Takve se stvari ponekad događaju u nogometu, dodao je, prije nego što je obranio svoju odluku da se vrati u svlačionicu i ne ostane na terenu sa svojim izbezumljenim igračima dok su plakali u dvorani:

– Kad smo također pobjeđivali u raznim utakmicama, nisam ostao na terenu. Jeste li me vidjeli kako slavim u drugim slučajevima? To nije moj stil. Igrači znaju koliko sam ponosan na njihovu igru, kazao je Tite.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?