Ivković: “Engleska je bila bolja, ali Francuska je pragmatična, poput nas”

Francuska je s 2:1 pobijedila Englesku u posljednjem četvrtfinalnom susretu Svjetskog prvenstva. Joško Jeličić i Anton Samovojska proanalizirali su utakmicu, piše hrt.hr.

– Velika pobjeda Francuske, iako je Engleska imala sve u svojim rukama, smatra Tomislav Ivković.

– Ja sam samo gledao našu zastavu među četiri, to mi izaziva veliki ponos. Lijepo je biti u ovom društvu, a znamo da su naše ambicije još veće, kaže Joško Jeličić i nastavlja:

– Englezi su bili bolja momčad. Ono što Francuzi rade, igraju većinu utakmica kao što igraju male momčadi, stoje i čekaju. Pritiskom na Ricea i Bellinghama sistemski su riješili Engleze, zabili su sjajnim šutom i lošom reakcijom golmana. Kad su poveli sjajno onda izađu u srednji blok. Velika je stvar takve sjajne individualce u francuskoj ekipi uvjeriti da zapostave svoj ego i igraju kao momčad, svaka čast Deschampsu. Ne plijene ljepotom, no bili su pragmatični, kaže Jeličić o Francuskoj.

– Engleska je bila bolja, nije sporno. No Francuska je prvak svijeta, igra svoju pragmatičnu igru. Tako smo i mi s Brazilom, pametno i pragmatično. Takve momčadi danas jedino pobjeđuju, dodao je Tomislav Ivković.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?