Pašalić: Bit će teško, Argentince vodi fanatizam, ali gledamo sebe

Mario Pašalić odigrao je sjajnu utakmicu protiv Brazila, a dva dana prije polufinalnog obračuna s Argentinom razgovarao je s Edinom Mahmuljinom, piše hrt.hr.

– Bila je, kao što smo i očekivali, jedna prava bitka. Odigrali smo fantastičnu utakmicu, kompletna momčad. Točno kakav je bio plan i kako smo očekivali da će utakmica teći, tako je i bilo, tako smo se postavili, odradili defanzivno sjajnu utakmicu. Odveli smo utakmicu u smjeru koji smo priželjkivali i znali smo da ako dođe do jedanaesteraca ne možemo izgubiti, osvrnuo se na početku još jednom na četvrtfinalni trijumf protiv prvog favorita SP-a.

Hvaljen je nakon Brazila trojac na desnoj strani Juranović – Modrić – Pašalić na desnoj strani…

– Dobro smo funkcionirali, prije utakmice bio je jasan plan da moramo zatvoriti bokove, pogotovo tu lijevu stranu, gdje je Vinicius dosta opasan i Jura je to odlično odradio. Ja i Luka smo mu pomagali koliko smo mogli, vraćali smo se u obranu, odigrali kompaktno, suzili linije i nije bilo puno prostora za njih. Na kraju je to ispalo dobro.

Pašalić kod Gasperinija u klubu često mijenja pozicije, koliko mu to znači sad u reprezentaciji?

– Jako puno, pogotovo jer sam protekle dvije-tri sezone znao nemali broj utakmica odigrati na poziciji desnog krila, tako da mi je to puno pomoglo s obzirom da u reprezentaciji sad najviše konkuriram upravo na toj poziciji desnog krila. Nije mi to nikakav problem odraditi, pogotovo za reprezentaciju, hvala Bogu protiv Brazila je sve funkcioniralo.

Što misli o Argentini?

– Sjajna su ekipa opet, Južnoamerikanci, vodi ih fanatizam s tribina. Predvodnik je i dalje Messi. Bit će teško, jako su agresivni i borbeni, ali mi moramo gledati sebe. Pokazali smo da se možemo nositi s najjačima. Izbacili smo vjerojatno prvog favorita Svjetskog prvenstva, tako da smo puni samopouzdanja, čekamo tu utakmicu i samo nam je ona u glavi.

Kako zaustaviti Messija?

– Treba ga zaustaviti momčadski, pokazali smo to i protiv Brazila, ako se svih 11 branimo i napadamo to je najbolje rješenje. Tako će biti i protiv Argentine. Moramo biti uski, svi skupa se braniti kao ekipa, izginuti jedan za drugoga i onda vjerujemo u pozitivan rezultat.

Došli smo do završnice SP-a, kako Pašalić vidi ovaj turnir?

– Ispostavilo se da su u polufinalu dvije ekipe koje su bile skupa u grupi, koje su pokazale karakter i mentalnu snagu, momčadski duh, što nas je dovelo do završnice. Općenito bih rekao da su se dosta smanjile razlike u kvaliteti između najmanjih i velikih ekipa, mala je razlika u kvaliteti, svi imaju analize i svi se pripremaju na vrhunskom nivou. Time bih objasnio dosta iznenađujućih rezultata, zaključio je Pašalić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?