Slavlje Simon u dohvatnoj utrci, Norvežani uvjerljivi u štafeti

Francuskinja Julia Simon ponovno je bila najbolja u dohvatnoj utrci, a norveška muška biatlonska štafeta ostvarila je u subotu u austrijskom Hochfilzenu uvjerljivu pobjedu u natjecanju Svjetskog kupa, iako je morala trčati i dodatni. kazneni krug, piše hrt.hr.

Sturla Holm LaegreidFilp Fjeld Andersen, Johannes Thingnes Boe i Vetle Sjastad Christiansen su se poigravali s konkurentima, a ključna je bila treća izmjena u kojoj je Boe donio Norvežanima više od minute prednosti.

Tako si je Christiansen mogao dopustiti da u zadnjem gađanju mora u dodatni krug, pa je na cilj stigao sa “samo” 20 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasirane Šveđane te 28.6 sekundi ispred njemačke štafete u kojoj je u posljednjoj izmjeni briljirao Benedikt Doll.

Francuskinja Julia Simon je prvi put u karijeri nastupila sa “žutim brojem” vodeće u Svjetskom kupu, a u potpunosti ga je opravdala pobjedom u dohvatnoj utrci na 10 km, čime je ponovila trijumf ostvaren prije šest dana u finskom Kontiolahtiju.

Simon je imala samo jedan promašaj, na prvom gađanju u stojećem stavu te je bila neuhvatljiva za konkurentice koje su bile nepreciznije, a na cilj je stigla nakon 29 minuta i 56.7 sekundi.

Do drugog mjesta je došla Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold, koja je u sprintu osvojila tek 13. mjesto. No, i ona je imala samo jedan promašaj pa je za Simon zaostala za 19.6 sekundi.

Drugoplasirana iz sprinta, Čehinja Marketa Davidova, treća je prošla ciljem dohvatne utrke (+28.1), uz dva promašaja u stojećem stavu.

Pobjednica sprinta, Njemica Denise Herrmann-Wick, s tri promašaja je izgubila mogućnost borbe za mjesto na postolju i završila je utrku na petoj poziciji.

Nakon pet održanih od 21 previđene utrke iz kalendara Svjetskog kupa, Julia Simon je u vodstvu sa 310 bodova. Na drugom je mjestu Norvežanka Tandrevold sa 245 bodova. Talijanka Lisa Vittozzi ima 242, a Njemica Herrmann-Wick 240 bodova.

U nedjelju je na rasporedu štafetna utrka biatlonki te dohvatna utrka za biatlonce.  

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?