Poruka iz Mostara: „Advent se potpuno obesmislio i postao događaj, manifestacija i potrošačka groznica“

Treća i posljednja ovogodišnja tribina za mlade duhovnog pokreta „Mi ViDiMo“ održala se u četvrtak, 8. prosinca u Katedralnoj dvorani u Mostaru.

Mladi su ugostili don Milu Vidića koji je održao predavanje na temu „Tko nam želi ukrasti Božić?“

Istaknuo je kako se crkva nalazi u razdoblju pripreme za blagdan rođenja Kristova koji se zbio u hladnoj i siromašnoj štalici, ispunjenoj ljubavlju i iščekivanjem i postavio pitanje zašto se danas, toliko godina kasnije, želi izbaciti malog Boga iz te štalice?

Istaknuo je kako se advent potpuno obesmislio i postao događaj, manifestacija i potrošačka groznica.

„Božić je ponoćna tišina u kojoj se Bog rađa, a mi živimo u kraljevstvu buke. Svijet je postao kraljevstvo buke čiji je jedini lijek Bog u liku djeteta.“ kazao je don Mile Vidić.

„Pravo je pitanje može li se Boga ukrasti? Draga mladosti, Boga se ne može ukrasti!

„Zato budimo poput Blažene Djevice Marije, slušajući Božju riječ u srcu, hrabro recimo neka mi bude po tvojoj riječi! Neka se Isus rodi u nama, našim obiteljima i u našoj Betlehemskoj štalici – našem srcu.“, snažne su riječi kojima je sve okupljene mlade ohrabrio don Mile Vidić.

Uz snažno predavanje don Mile Vidića, tribinu su uveličale glazbene izvedbe novoosnovanog zbora mladih „ViDeMus“ kao i predstave dramske sekcije pod nazivom „Navještaj anđela Gabrijela“ i „Tri kralja„.

Studentski kapelan, don Branimir Bevanda je na koncu tribine blagoslovio sve okupljene mlade i pozvao ih na nastavak druženja uz fritule i glazbu, piše Pogled.ba.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?