Iz Hercegovine se vuku konci: Kako je došlo do potresa u hrvatskom nogometu, atmosfera je bila jeziva

Vijest da je Zdravko Mamić smijenio Krešimira Antolića naglo je odjeknula u hrvatskim medijima.

Redakciji portala Index.hr se javio jedan visokopozicionirani čelnik koji je želio ostati anoniman.

On je opisao kako je izgledalo divljanje na jučerašnjoj skupštini, a prednjačili su Tomislav Rožić i Stojan Mamić.

Stariji brat odbjeglog Mamića urlao je i psovao, a na skupštini su se mogle čuti i prijetnje. Indexov izvor je čitavu atmosferu nazvao “jezivom”.

Iz njegove priče, kao i kontakta s drugim ljudima bliskima klubu, novinari Indexa pišu kako je do sukoba Mamića i Antolića došlo jer je Antolić odbio poslušnost Mamiću i nije htio udovoljiti nekim Mamićevim željama.

Već je poznata priča da je Mamić umjesto Ante Čačića htio dovesti Sergeja Jakirovića, koji je priznao da je bio na sastanku s njim u Međugorju. Činjenica da ga je Antolić odbio i nastavio s Čačićem jasno je dala naslutiti da u klubu postoje (barem) dvije struje.

Mamiću se to, naravno, ni najmanje nije svidjelo.

U proteklo vrijeme došlo je do par trzavica s Antolićem kada je struja s Antolićem odbila par Mamićevih zahtjeva.

“Mamić je htio svom silom da dovedemo Kačavendu iz Lokomotive i Barišića iz Osijeka. Uz to je htio da dovedemo i Darka Milaniča za trenera. Uprava mu je objašnjavala da nemaju 15 milijuna eura, koliko bi koštali svi njegovi prohtjevi, a on je na to poludio”, rekao je izvor Indexa.

Drugi izvor tvrdi da je Mamić inzistirao i na povratku Marka Pjace.

Podsjetimo na burnoj Skupštini 40 od 67 skupštinara okrenulo je palac dolje Krešimiru Antoliću, a grupa predvođena Miroslavom Rožićem jasno je stala u obranu Zdravka Mamića. Antolić trenutačno još nije smijenjen, ali uskoro bi mogao biti.

Večernji list piše kako se veliki potres događa u Dinamu, te da najnovijim događajima Zdravko Mamić iz Međugorja pokušava dokazati da još ima velik utjecaj u Maksimirskoj 128.

Mamić očito spava nemirno i ne odustaje od Dinama, pogotovo u vrijeme dok su barem četvorica igrača vruća na nogometnom tržištu (Livaković, Petković, Oršić, Šutalo), s time da bi Dinamu u skorašnje vrijeme mogla stići i velika provizija ukoliko nove transfere ostvare Olmo i Gvardiol. Nekad ga se u tim stvarima oko transfera itekako pitalo, pa očito ne odustaje, iako je jasno da njegov utjecaj u Maksimiru nije niti približno velik kao nekada. Ali opet, dovoljno je velik da Skupština okrene leđa Antoliću i tako pokaže da je Mamić još uvijek utjecajan, zaključuje u svom tekstu Večernji list.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?