“Maroko? Svašta se može dogoditi, znao sam da su dobri”

Messi i Argentina će osvojiti naslov, tvrdi švedska nogometna zvijezda Zlatan Ibrahimović. Ibrahimović, koji je rodbinski vezan uz područje bivše Jugoslavije, točno je predvidio pobjedu Argentine nad Hrvatskom uoči prvog polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru, piše hrt.hr.

Ibrahimović vjeruje da su se zvijezde posložile da Lionel Messi konačno osvoji Svjetsko prvenstvo, a svoju prognozu za odlučujuće utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru iznio je novinarima u Dubaiju.

Napadač AC Milana, koji se oporavlja od ozljede koljena, pridružio se suigračima iz kluba iz Lombardije na zimskim pripremama u Dubaiju. Ibrahimović je hvalio sva četiri polufinalista u Dohi, ali vidi momčad koja će kući otići s peharom.

– Mislim da je već zapisano tko će pobijediti i znate na koga mislim. Mislim da će Messi podići trofej, to je već zapisano, rekao je Ibrahimović, koji je predstavljao Švedsku na dva Svjetska prvenstva 2002. i 2006. godine.

Ibrahimović je opisao Francusku i Hrvatsku kao “jake reprezentacije”, ali vjeruje da je Messijev trijumf neizbježan.

Upitan o tome da je Maroko postao prva afrička i arapska reprezentacija koja je završila među četiri najbolja na Svjetskom prvenstvu, Ibrahimović je rekao:

– Mislim da to nije iznenađenje jer sam znao da su dobri i prije Svjetskog prvenstva. Na SP-u, očito, svašta se može dogoditi.S polufinalom su možda iznenadili sami sebe, ali ne zaboravite da je ovo dobra momčad, dobra nacija. I mislim da ljudi vole ta iznenađenja. Uživaju jer žele da se ovakve stvari događaju, što čini ljudima malo više adrenalina u venama.

Marokanci su izborili ulaznicu za povijesno polufinale nakon što su pobijedili pirinejske velesile Španjolsku i Portugal.

Snimka uplakanog Cristiana Ronalda kako odlazi u svlačionicu nakon eliminacije Portugala prikazana je na televizijskim ekranima diljem svijeta, označavajući težak kraj Ronaldove potrage za slavom na Svjetskom prvenstvu.

Ibrahimović je bio prisiljen poslati poruku Ronaldu:

– Mislim da nije važno što mogu reći. Mislim, svi žele osvojiti Svjetsko prvenstvo, ali ne mogu svi osvojiti Svjetsko prvenstvo. Svi pokušavaju i, ako vi ne pobijedite, očito ćeš biti emotivan, a pobjeda te čini emotivnim na drugačiji način.

Ibrahimović je dodao da prava priča iza Ronaldova neceremoničnog odlaska iz Manchester Uniteda nikada neće biti otkrivena, što mu otežava da kaže bilo što razumno o tome.

– Njegov odlazak iz Uniteda, mislim da kada se stvari dogode, nikada nećemo saznati pravu priču. Oni govore što žele reći, on govori što treba da kaže kako bi se zaštitio, a onda imate trenera koji govori te stvari koje štite njega, rekao je Ibrahimović, koji je proveo dvije sezone u Manchester Unitedu od 2016. do 2018. godine.

– Onda klub kaže stvari, ne kao ja, ja ću vam reći kako se to stvarno dogodilo. Ali svi smo različiti. Svatko gleda svoj imidž. Za mene je savršen imidž biti svoj čovjek. Mi nikada nećemo saznati pravu priču, prijatelju, zaključio je 41-godišnji Ibrahimović.

Švedski as bio je i član švedskog Malmöa, nizozemskog Ajaxa, talijanskih Juventusa i milanskog Intera, francuskog PSG-a, španjolske Barcelone i američkog LA Galaxyja.

Prije Svjetskog prvenstva 2002. Ibrahimović je imao pravo predstavljati Švedsku, Bosnu i Hercegovinu ili Hrvatsku na međunarodnoj razini. Izabrao je Švedsku.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?