Održana izborna skupština Asocijacije poduzetnika Hercegovine, evo tko je izabran u Upravni odbor

U utorak, 13.12.2022., u Tehnološkom parku Intera održana je Izvještajno-izborna skupština Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), na kojoj su članovi Asocijacije mogli čuti detaljniji pregled najvažnijih aktivnosti APH u ovoj godini, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

Između ostaloga je istaknuo da je APH u 2022. godini naglasak stavila na rješavanje lokalnih i regionalnih problema koji se tiču poslovnog okruženja, kako bi se Mostar i Hercegovina učinili privlačnijima za investitore.

Asocijacija je također kontinuirano ukazivala na žurnu potrebu mijenjanja ranijih odluka Gradskog vijeća Mostara koje se odnose na komunalne propise, s naglaskom na velike korisnike, odnosno poslovne subjekte. Cilj je APH da se u 2023. godini zastarjeli propisi mijenjaju i nadomjeste novim odlukama, kako bi se rasteretio realni sektor.

Nadalje, iako je APH i u ovoj godini aktivno sudjelovala u kampanjama o važnim zakonima, kao što su Zakon o porezu na dohodak, Zakon o doprinosima, Zakon o PDV-u, Zakon o porezu na dobit i drugim, zastupajući interese realnog sektora, još uvijek se nisu ostvarili zadovoljavajući pomaci na tom planu.

Želeći pak i dalje biti sukreatorom novih ideja i rješenja, APH će i dalje s istim ciljem surađivati s partnerskim udruženjima, posebice Udruženjem poslodavaca FBiH, a na lokalnoj razini cilj je unaprijediti odnose s gradskim i općinskim te županijskim vlastima u Hercegovini.

Članovi Asocijacije su na Skupštini usvojili izvještaj o radu kao i Strateški plan rada u narednom četverogodišnjem razdoblju.

U ciljevima Upravnog odbora istaknuto je kako APH želi postati ekonomsko-socijalni partner na području HNŽ/K, promovirati poduzetništvo i menadžment, te raditi na stvaranju pozitivne poslovne i društvene klime. Promocija izvrsnosti kako organizacija, tako i pojedinaca, međusobno umrežavanje članica, suradnja sa srodnim organizacijama i još bolje brendiranje APH, također su prioritetni ciljevi.

Izabran je i novi Upravni odbor APH u sastavu:Damir Vidačak (Hercegovinavino), Anel Demić (Dema & S), Mario Lasta (Eurosan); Vlado Jerkić (Alba BH), Slaven Grizelj (Aluminij Industrija), Boris Krtalić (Nsoft) i Sandro Zovko (Zagrebinspekt). UO APH će na svojoj konstituirajućoj sjednici izabrati novog predsjednika i dvojicu dopredsjednika.

Članovima Asocijacije poduzetnika na Skupštini se obratio i predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH, gospodin Adnan Selimbegović, koji je prisutnima predstavio dokument „Što poslodavci očekuju od vlasti?“.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?