Potpora MOO-a hrvatskim odbojkašicama i rukometašicama

Nakon provedene analize s odgovarajućim međunarodnim sportskim savezima, Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odobrila je zahtjev Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za financijsku potporu ženskoj odbojkaškoj i ženskoj rukometnoj reprezentaciju za pripremne aktivnosti za Igre XXXIII. olimpijade u Parizu 2024. godine. Novčana donacija dodjeljuje se u sklopu programa “Potpora za ekipne sportove Pariz 2024.”, piše hrt.hr.

Potpora, koja za dvogodišnje razdoblje 2023. – 2024. ukupno iznosi 25.000 dolara po reprezentaciji, namijenjena je pokriću troškova priprema za velika međunarodna natjecanja koja im predstoje u sljedeće dvije godine, s ciljem ostvarenja kvalifikacijske norme za predstojeće Olimpijske igre u Parizu 2024.

Ovaj program nudi tehničku i financijsku pomoć načelno samo za jednu reprezentaciju iz pojedinog nacionalnog olimpijskog odbora (NOO). No, kako bi se povećalo sudjelovanje žena u programu, a time i mogućnost sudjelovanja što većeg broja sportašica na olimpijskim igrama, Olimpijska solidarnost MOO-a preporučila je NOO-ovima podnošenje kandidatura za ženske ekipe, s mogućnošću kandidature i dviju reprezentacija, pod uvjetom da je barem jedna ženska.

Slijedeći te preporuke i smjernice MOO-a, Hrvatski olimpijski odbor za ovaj program Olimpijske solidarnosti kandidirao je dvije ženske reprezentacije koje su i dobile spomenutu financijsku potporu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?