Leko novi trener Hajduka

Hrvatski nogometni stručnjak Ivan Leko (44) novi je trener Hajduka, objavio je splitski klub posljednjeg dana 2022. godine, piše hrt.hr.

Hajduk i 44-godišnji Splićanin dogovorili su suradnju do ljeta 2025. godine.

Prvi službeni dvoboj nekadašnjeg legendarnog i trofejnog kapetana “Bijelih”, očekuje u ligaškom ogledu sa Šibenikom koji se igra 22. siječnja na Poljudu.

– Ovaj trenutak je baš poseban, emocionalan. Krenuo sam u nogomet u Hajduku, znao sam da će doći taj dan kada ću postati trener Hajduka. Jako sam sretan i puno se veselim, nadam se da nas čeka puno lijepih stvari. Puno je stvari koji se mogu napraviti. Činjenica je da je Hajduk u posljednje dvije godine napravio ogroman napredak u svemu. Od prvog dana ćemo naglasak staviti na energiji, emociji i strasti i sve što budemo radili od danas pa nadalje bit će s tim naglaskom. Nadam se da će naši navijači uživati kada budu gledali naše utakmice, poručio je Leko koji se u matični klub vraća nakon više od 17 godina.

Za Hajduk je kao igrač debitirao sa 17 godina i 250 dana u prvenstvenom ogledu protiv Osijeka kod trenera Ivana Katalinića, a ukupno je u dresu splitskog kluba upisao 187 službenih nastupa uz 39 postignutih golova.

S Hajdukom je osvojio Kup 2000. godine, a kao kapetan predvodio je momčad prema naslovu prvaka 2001. godine. U ljeto 2001. potpisao je za španjolsku Malagu, a u Hajduk se ponovno vraća na zimu 2005. godine, a u istoj sezoni osvaja i naslov prvaka.

Veliki dio igračke karijere proveo je u Belgiji igrajući za Club Brugge, Beerschot i Lokeren u kojemu je u 37. godini zaključio igračku karijeru. Za reprezentaciju Hrvatske upisao je 13 službenih nastupa.

Bio je pomoćnik Igoru Tudoru u grčkom PAOK-u, a kao samostalni trener vodio je belgijske klubove Leuven, Sint-Truden, Royal Antwerp i Club Brugge s kojim je osvojio naslov prvaka, Kup i Superkup te igrao skupine Lige prvaka 2018. godine.

Sjedio je također i na klupi Al- Aina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a posljednji trenerski angažman imao je u kineskom prvoligašu Shangai Port koji je vodio posljednje dvije godine.

Službeno predstavljanje novog trenera Hajduka bit će u srijedu 4. siječnja.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?