Predsjednik Francuskog saveza ispričao se Zidaneu

Predsjednik Francuske nogometne federacije (FFF) Noel Le Graet ispričao se zbog nedavnih izjava o bivšoj zvijezdi i kandidatu za mjesto izbornika francuske reprezentacije Zinedineu Zidaneu, piše hrt.hr.

Le Graet je rekao da su izjave bile “nezgodne i da su posljedično izazvale veliki nesporazum”, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Prvi čovjek FFF-a stoga se u današnjoj izjavi za javnost saveza osobno ispričao svjetskom prvaku iz 1998. s francuskom momčadi.

– Želio bih se ispričati zbog ovih primjedbi koje ni na koji način ne predstavljaju moje mišljenje o njemu i ne umanjuju važnost njegove nogometne karijere i sada uspješnog trenerskog rada. Zidane je inače bio kandidat za izbornika Francuske ako Didier Deschamps ode s klupe. FFF je potom u subotu objavio da je Deschamps, svjetski prvak 1998. kao igrač i 2018. kao trener, produžio ugovor do kraja 2026. godine, kazao je Le Graet.

Govoreći za televiziju RMC Sport u nedjelju, Le Graet je rekao da se neće čak ni javljati na Zidaneov telefon.

– Zbog mene on može raditi što hoće. To nije moja stvar. Zapravo me nije briga za njega, rekao je Le Graet (81) na pitanje o Zidaneovom budućem putu, a prenosi AFP.

Kasnije se oglasio i Kylian Mbappe, najbolji strijelac prošlog Svjetskog prvenstva u Kataru. Francuski napadač je na Twitteru napisao: Zidane je Francuska, ne možeš tako omalovažavati legendu.

Sportski dnevnik L’Equipe također je opisao riječi predsjednika FFF-a kao “neprihvatljive”, dok je ministrica sporta Amelie OudeCastera pozvala Le Greata na Twitteru da se “ispriča zbog potpunog nedostatka poštovanja”.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?