Nino Bule ga povede iz Čapljine na trening, a on se Štimcu ispričavao; “Šefe, nisam mogao doći, znate, bolili su me zubovi”…

Hit trener prve HNL Mario Carević dao je veliki intervju za Index.hr u kojem je govorio o uspjesima svog Šibenika koji ima sve četiri pobjede, ali se prisjetio i starih igračkih dana, posebice kako je dijelio svlačionicu u Hajduku s Hrvatinom Gudeljem, za kojeg kaže da je prava legenda.

“Gudelj? Legenda. Jedan od najosebujnijih ljudi koje sam ikad upoznao u životu. Lik kakav se jednom rađa. Živio je u Njemačkoj i igrao je za B momčad Borussije Dortmund. Zaradio je tamo neki novac, recimo 70 tisuća maraka, i kupio je Z3 BMW dvosjed. I sad, kad imaš jedan takav sportski auto, logično je da ćeš uzeti neki obiteljski karavan ili džip”, rekao je Carević, dodavši kako je “luda glava Gudelj kupio još jedan dvosjed, žuti SRK Mercedes i stavio u njega neku mrcinu od motora, za traktore.

“Ma, s njim je bilo za pišanje od smijeha. Jednom se nije pojavio pet dana na treningu. Štimac je tada bio sportski direktor. Pet dana se nikome nije javio na mobitel.

Živio je u Podbablju, u Ivanbegovini kod Imotskog. Njega bi Nino Bule, kad bi bio slobodan dan, iz Čapljine kupio i vodio bi ga na trening. I nakon pet dana, evo Gudelja. To je bila tako komična situacija da se teško da prepričati i koliko god bio ljut na njega, kad vidiš onaj spontani osmijeh, odmah te prođe.

Znaš da te laže, ali ne možeš se ljutiti na njega. Štimac je počeo vikati, da kako može tako, da će mu raskinuti ugovor, a ovaj njemu: “Šefe, nisam mogao doći, znate, bolili su me zubovi.” Ne zubi, nego zubovi.

Kad je on to rekao, i Štimac se počeo smijati. Gudelj bio strastveni lovac, imao je nekoliko lovačkih pasa, neko svoje lovište kod Imotskog i majstor, pravi lik iz bajke, sebi je uzeo za pravo u srcu sezone uzeti pet dana slobodno kako bi išao u lov. 

Kako su mu roditelji živjeli i radili u Njemačkoj, Hrvatin je živio s babom. Bule bi pričao kako je to izgledalo kad bi ga kupio za ići u Split. Gudelj bi bio u lovu, Bule bi došao, a onda bi baba izašla iz kuće i samo bi stavila dva prsta u usta i zazviždala tako jako da bi se Hrvatin odmah pojavio negdje iz šume sa svojih šest pasa i dvije puške i krenuo bi spremati stvari za trening. Fascinantan lik, ali ona dva dvosjeda… Haha.

Čitav intervju s Carevićem pročitajte OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?