Zorko: Dinamo je teško uzdrman ovim događajima

Jučerašnjom podjelom bodova između Gorice i Varaždina nakon stanke je nastavljeno domaće nogometno prvenstvo. Prosinac je prošao u sjajnoj bronci i raskoši hrvatskog nogometa u Kataru, no proljeće za hrvatske klubove počinje u znaku odlazaka nogometnih zvijezda, piše hrt.hr.

No uz povratak SuperSport HNL-a vijest je dana rat frakcija u Dinamu. Bivši izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić pozvao je danas zaposlenike i članove raznih tijela da iz kluba izbace sadašnjeg člana Uprave Krešimira Antolića tvrdeći da Dinamo vodi u propast te da stoji iza nove anonimne kaznene prijave protiv njega i još 48 dužnosnika kluba.

– Puno toga što je iznio barem ja mogu reći o medijima, pa i mene je spomenuo, znam da je točno. Sigurno se nije razbacivao u prazno s brojkama i iznosima i trgovinom utjecaja i mitom. To mu nije strano. Sigurno puno toga zna. Na međunarodnoj je tjeralici i kao takav apsolutno ne može imati utjecaj. Rekao je da je prošle zime zaustavio transfer Oršića za 10 milijuna. Činjenica je da je Dinamo prodao Oršića i da nije veći iznos od 6 milijuna i može se raspravljati je li Oršić podcijenjen. Moj čvrsti stav je da Oršić Dinamu vrijedi 20 milijuna eura, rekao je Mario Zorko u Studiju 4. 

Hajdukova zvijezda Marko Livaja na meti je turskih prvoligaša.

– Hajduk nema problema oko gledatelja. Jučer kad sam gledao prijenos Gorica – Varaždin, bilo je 200 gledatelja. Hajduk tu nema problema. Sigurno je zamašnjak euforije Livaja, sa svojim golovima, igrama i karizmom. Ima jedan folklor, zanimljivu priču. U svakom slučaju Hajduk je iskoristio pauzu da se riješi balasta. Vidite Osijek, ima igrače koji nisu loši, a Ivušić ide na Cipar, svojevrsna nogometna penzija. Nije se lako prodati. Trenutak odlučuje, klub odlučuje. Livaković je sigurno najbolji vratar u Europi, a još nema klub, istaknuo je Edo Pezzi.

Može li se situacija u Dinamu preliti na igrače i trenera Antu Čačića kojeg je danas Mamić prozvao? Tu je i ozljeda Brune Petkovića.

– Nema spora da je Dinamo ozbiljno poljuljan ili teško uzdrman ovim događajima. Igrači to vide i slušaju, sigurno se i njih zove. Taman da nema toga, Dinamo za dva dana u prvenstvo ulazi ozbiljno igrački oslabljen. Hajduk se također nije igrački pojačao, osim trenera Ivana Leke. Dinamo je izgubio Oršića, a sad i Petkovića na barem mjesec i pol dana. Dva najbolja strijelca ove sezone koji su svaki postigli po osam golova, prvi sljedeći je Drmić s četiri pogotka. Treba nadoknaditi taj napadački učinak. Usto, cijela se momčad oslanjala na dvojac Oršić – Petković, rekao je Zorko. 

Uprava Hajduka odlučila se na proširenje kapaciteta, na tribinama Poljuda moći će se smjestiti 40.000 gledatelja.

– Hajduk se strahovito pojačao na klupi. Leko unosi ozbiljnost i karizmu te je mobilizirao navijače Hajduka. Navijači mu vjeruju. To je strahovito velika stvar. Slatka je to briga za Hajduk, no što će ovi drugi koje gleda 200 navijača po utakmici. To je ogroman problem. Hajduku ostaje ipak neka sigurnost da će dobiti novac od ulaznica, a drugi se moraju hvatati za sponzore kojih nema. Logično da su međunarodne utakmice privlačne, ali ja govorim o prvenstvu, istaknuo je Pezzi.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?