Jelinić poslao poruku: Dok ima nade, mi vjerujemo

Nakon jučerašnje odlične predstave i remija protiv Danske naše rukometaše na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj čekaju još dva susreta. Unatoč tome što su nam šanse za četvrtfinale svedene na minimum, naši rukometaši žele uzdignute glave napustiti Švedsku, piše hrt.hr.

U subotu nas čeka okršaj s Belgijom, izbornik Hrvoje Horvat kratko se danas osvrnuo na jučerašnji remi, a zatim najavio Belgiju: 

– Sigurno da veseli ovakva izvedba, pohvale dečkima, dali su stvarno sve od sebe i veseli biti izbornik jedne takve reprezentacije. Nakon ovakve utakmice sigurno ogromno veselje. Ostaje taj žal i tuga zbog prvog kola, ali gledamo prema naprijed. Imamo još dvije utakmice i želimo u ovom tonu privesti prvenstvo kraju. 

– Belgija je reprezentacija koja je ušla u drugi krug, ima jednu određenu kvalitetu. Radili su nam probleme u igri sedam na šest, izvanredan golman i i 6-0 zona. Imat ćemo dosta toga na što treba obratiti pažnju. Poslužit će nam i ta naša utakmica i kvalifikacija. Moramo voditi brigu o sebi. Nema previše smisla da zbrajamo i oduzimamo, treba ići uzdignute glave i onda ćemo vidjeti gdje nas je to dovelo. 

Ivan Martinović je jučer odigrao odlično kao i većina naših, ponosan je na izvedbu, a sad isto želi pokazati protiv Belgije.

– Ja sam jako ponosan na jučerašnju utakmicu i ekipu. Odigrali smo momački i borili smo se 60 minuta i na kraju nije bila pobjeda, ali smo odradili jako dobru utakmicu. Znali smo da će biti jako borbena utakmica i da moramo pokazati agresivnost ako hoćemo nešto napraviti. To smo pokazali 60 minuta i mislim da se to osjetilo.  

– Igramo sve bolje i bolje i sada nas čeka Belgija, probat ćemo dati svoj maksimum i idemo po pobjedu. Ne smijemo ih podcijeniti, imaju i oni kvalitetu. Još jedan trening i večeras analiza i da budemo spremni sutra. 

Marin Jelinić se osvrnuo na Dansku, smatra da smo zaslužili pobjedu, a do zadnjeg trenutka će vjerovati u prolaz. 

– Još se ne možemo oteti dojmu i tom žalu za neriješenim, ali izgubljenom utakmicom jer realno smo zaslužili pobijediti, posebno nakon onakve ratničke utakmice. Mislim da smo odigrali jednu perfektnu utakmicu što se tiče obrane i napada i sve što smo se dogovorili od prve minute to smo i napravili. 

– Imamo još dvije utakmice i moramo pokušati odigrati kao protiv Danske, agresivna obrana i tu će sijevati kontre i polukontre, to je naša vodilja. Dok ima nade, mi vjerujemo u to. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, gol po gol i nadati se prolasku.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?