Čačić: Ne može se tako brzo nadomjestiti odsustvo Oršića

Nogometaši Dinama nisu došli do prve pobjede u domaćem prvenstvu ove godine, na Maksimiru su u iznimno teškim vremenskim uvjetima odigrali siromašnih 0:0 protiv zadnje momčadi prvenstva Gorice, piše hrt.hr.

Nakon prvog velikog iznenađenja u nastavku sezone novinarima se obratio trener Modrih Ante Čačić

– Uvijek je otvaranje sezone, odnosno početak prvenstva težak, pa i ova je utakmica to pokazala. Utakmica u kojoj smo težili doći do tri boda, nismo u tome uspjeli iako smo imali veliku dominaciju svih 90 minuta. Razlog je i taj što se Gorica organizirano i kvalitetno branila u niskom bloku. Nismo bili dovoljno kvalitetni u samoj završnici, nedostajao je malo brži protok lopte, nije bilo udaraca s distance. Mislim da nemam previše toga zamjeriti ekipi, početak je sezone, htjeli smo, išli smo i tražili put. U nekim trenucima je trebao malo bolje, selektivniji taj posljednji pas, trebala je ići brže lopta. 

Čačić kaže da je rezultat realan te da je Hajduk i dalje sedam bodova udaljen od Modrih. 

– Početak je sezone, mamo sada isti broj utakmica kao Hajduk i sedam bodova prednosti i ovaj bod je vrijedan. Nadam se da ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati i da ćemo biti učinkovitiji kada je u pitanju skupljanje bodova. Rezultat je realan jer su se gosti kvalitetno svih 90 minuta branili, u tome su uspjeli i moram im čestitati.

Novinare je zanimalo i je li se već osjeti odlazak Orišića, posebno sada kada je i Petković ozlijeđen. 

– Pa naravno da se tako brzo ne može nadomjestiti odsustvo Petkovića i Oršića. Oni su ipak dali i najviše golova za ekipu, ali ne bi ja zbog jedne utakmice donosio sudove, Petković je tu, on će se brzo vratiti. Igrači koji su igrali na poziciji Oršića su igrali i do sada, to je tako u nogometu. Teško je očekivati da se u svakoj utakmici osvajaju tri boda. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?