Lehečka šokirao Auger-Aliassimea

Čeh Jiri Lehečka, koji je u 1. kolu Australian Opena izbacio Bornu Ćorića, priredio je najveće iznenađenje u osmini finala, piše hrt.hr.

Dvadesetjednogodišnji češki tenisač, koji je Ćorića svladao u tri seta, što mu je bila prva pobjeda na Grand Slam turnirima, u osmini finala je sa 4-6, 6-3, 7-6 (2), 7-6 (3) bio bolji od šestog nositelja, Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea.

Jiri Lehečka je prošle godine izgubio u prvom kolu na sva četiri Grand Slam turnira, a u utorak će igrati za plasman u polufinale Australian Opena protiv pobjednika dvoboja između Grka Stefanosa Tsitsipasa i Talijana Jannika Sinnera.

Prvi put u četvrtfinalu na Grand Slam turnirima igrat će 22-godišnji Sebastian Korda nakon što je u osmini finala svladao 10. nositelja, Poljaka Huberta Hurkacza sa 3-6, 6-3, 6-2, 1-6, 7-6 (10-7).

Sin Petra Korde, pobjednika Australian Opena iz 1998., za plasman u svoje prvo Grand Slam polufinale igrat će protiv 26-godišnjeg Karena Hačanova.

Ruski tenisač, polufinalist prošlogodišnjeg US Opena i štićenik hrvatskog Davis Cup izbornika Vedrana Martića, za svoje je prvo četvrtfinale u Melbourneu svladao Japanca Yoshihita Nishioku sa 6-0, 6-0, 7-6 (4).

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?