Prognoza vremena do srijede: Pogledajte hoće li Hercegovinu obasjati sunce

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme, sa snijegom ili susnježicom u Bosni. Na jugu zemlje kiša. Više padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini vjetar umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu od 5 do 10 stupnjeva, prenosi pogled.ba.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak će biti oblačno vrijeme, sa susnježicom i snijegom. U nizinama će padati i kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

U utorak u Bosni oblačno vrijeme, sa susnježicom ili snijegom. U nizinama će padati i kiša. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

U srijedu u Bosni oblačno vrijeme, sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab, do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stupnjeva – navode iz Odjela za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?