Dalmatinci zapeli u snijegu kod Blidinja, spasili ih pripadnici HGSS-a iz Posušja

Pripadnici Hercegovačke gorske službe spašavanja (HGSS) Posušje uz pomoć teških strojeva uspjeli su na području Parka prirode Blidinje u Hercegovini izvući iz snježnih nanosa desetak vozila od kojih jer najveći broj bio Dalmatinaca koji su krenuli na skijanje u BiH.

Iako je prometnica bila zatvorena, vozači su tijekom subote pokušali doći do odredišta preko Parka prirode Blidinje koji je i najkraći put do središnjeg dijela BiH. No, zapeli su zbog snježnih nanosa koji se brzo stvaraju zbog jakog vjetra i obilnih padalina. Nakon toga su pozvali u pomoć koje je brzo stigla, piše pogled.ba.

Voditelj HGSS-a Posušja Milan Jukić rekao je da su zapeli u snijegu uglavnom gosti iz Hrvatske koji su krenuli na skijanje u BiH te nisu znali da je put na tom prometnom pravcu neprohodan.

“Problem je što ta dionica nije čišćena i put je bio zatvoren, pa su zapali u nanose snijega”, rekao je Jukić.

Svima je pružena pomoć te su se uz pomoć strojeva uspjeli izvući iz smetova.

Od subote je bilo zaustavljeno prometovanje između Posušja i Parka prirode Blidinje, a situaciju dodatno otežavaju nove snježne padaline te vjetar.

U nedjelju je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila na tom cestovnom pravcu, izvijestio je Auto moto savez sa sjedištem u Mostaru.

Snažan vjetar i snježne padaline stvaraju probleme na većem broju prometnica u zapadnome dijelu BiH.

Vozače se poziva da na svim putnim pravcima voze oprezno, drže odstojanje između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?