Prva hrvatska sportašica s olimpijskom normom za Pariz

Članovi Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održali su 46. redovnu sjednicu pod predsjedavanjem čelnika HOO-a Zlatka Mateše, a u središtu pozornosti bila su izvješća iz Ureda za olimpijski program HOO-a, piše hrt.hr.

Hrvatska je dobila i prvu evidentnu kandidatkinju za OI 2024., taj status potvrđen je maratonki Bojani Bjeljac koja je kriterijski rezultat ostvarila na prosinačkoj utrci u Valenciji.

S početkom ove godine program za ljetne Igre u Parizu obuhvaća 72 sportaša i sportašice sa statusom olimpijskih kandidata iz pojedinačnih sportova te sedam ekipa/momčadi iz četiri kolektivna sporta.

Također na temelju ostvarenog kriterijskog rezultata, alpska skijašica Zrinka Ljutić pridružila se od 1. siječnja Leoni Popović Istoku Rodešu sa statusom potencijalne A olimpijske kandidatkinje za Zimske olimpijske igre u Milanu i Cortini 2026. godine.

Na vrhu te liste olimpijski je top-kandidat Filip Zubčić.

Prihvaćeni su i prijedlozi izmjena i dopuna pravila programa HOO-a na lokalnoj razini i Pravilnika o provedbi obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana/Hrvatskog olimpijskog dana (MoD/HoD) te još osam programskih manifestacija, a modificirani su zbog usuglašavanja s novom novčanom jedinicom.

Iduća sjednica Vijeća HOO-a 13. veljače bit će ujedno i priprema za sjednicu Skupštine HOO-a, planiranu za kraj veljače, a današnja sjednica počela je minutom šutnje za nedavno preminulog Antu Bakovića, predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?