Noel pobjednik u Schladmingu, Kolega osvojio nove bodove

Francuz Clement Noel pobjednik je slaloma skijaša za Svjetski kup u Schladmingu, dok je hrvatski predstavnik Samuel Kolega zauzeo 21. mjesto sa 3.24 sekunde zaostatka te osvojio deset bodova, piše hrt.hr.

Za 25-godišnjeg Noela ovo je 10. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, sve je ostvario u slalomu, a do nje je stigao nakon sedmog mjesta u prvoj vožnji. No, nije Noel odvezao osobito dobru drugu vožnju, u njoj je ostvario osmo vrijeme, ali je profitirao od pogrešaka skijaša koji su bili na vrhu nakon prve vožnje. Tako je drugi nakon prve vožnje Austrijanac Manuel Feller na koncu zauzeo četvrto mjesto, a veliku pogrešku u drugom nastupu napravio je vodeći nakon prve vožnje Norvežanin Henrik Kristoffersen te skliznuo na konačno 11. mjesto.

Švicarac Ramon Zenhaeusern završio je drugi sa sedam stotinki zaostatka, a treći je bio Norvežanin Lucas Braathen (+0.38).

U poretku slalomaša vodi Braathen s 430 bodova, Kristoffersen ima 389, a treći je Švicarac Daniel Yule s 334 bodova. Najbolji hrvatski skijaš u poretku slalomaša je Filip Zubčić na 28. mjestu s 47 bodova, dok je Kolega 31. s 38. Istok Rodeš je na 40. mjestu sa 16 bodova, a Matej Vidović još čeka na prvi ulazak u drugu vožnju ove sezone. 

Matej Vidović je ovu utrku sa 4.79 sekundi zaostatka završio kao 41. u prvoj vožnji, dok Filip Zubčić i Istok Rodeš nisu stigli niti do prvog prolaznog vremena, a već su izletili sa staze koju je postavio trener hrvatske reprezentacije.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa i dalje uvjerljivo na vrhu Švicarac Marco Odermatt sa 1186 bodova, drugi Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde ima 961, a treći Kristoffersen 734.

U srijedu će se u Schladmingu voziti veleslalom.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?