Viki Ivanović: Zasukati rukave i krenuti u ozbiljan posao

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je neuspjeh na Svjetskom prvenstvu. Nije to pretjerivanje, to je realnost. Rezultata nema već dugo i vrijeme je za opću uzbunu, piše hrt.hr.

Deveto mjesto na ovom Mundijalu, osmo na prošlom Euru, petnaesto na svjetskoj smotri u Egiptu i propuštene Olimpijske igre. Serija koja zabrinjava sve nas koji obožavamo ovaj sport i kult rukometa u Hrvatskoj. 

Prva greška u koracima napravljena je protiv Egipta. I taj poraz usmjerio je sve.

Hrvatska nema prepoznatljivu igru, obrana nije posložena i nije nam zaštitni znak kao nekoć. Promjene su nužne, a signali koji dolaze iz Hrvatskog rukometnog saveza sugeriraju da će biti i vrlo skore.

Hrvoje Horvat vjerojatno uskoro će biti bivši izbornik jer približavaju se euro kvalifikacije i netko treba zasukati rukave te ozbiljno krenuti u težak posao. 

Bilo je puno traženja, probavanja, kombiniranja. Sve u najboljoj želji, ali bez uspjeha. Hrvatska više nije na elitnoj razini svjetskoga rukometa i to nevjerojatno rastužuje.

Razlozi su sigurno duboki. Za brojne analize, ali reakcija mora biti brza.

Od najmlađih selekcija gdje se stvaraju novi reprezentativci do seniora koji moraju spašavati stvari.

Važna je odluka pred glavnim koordinatorom Linom Červarom, predsjednikom Saveza Tomislavom Grahovcem i drugim vodećim ljudima ovog sporta.

Rukomet je naš sport, rukomet je uvijek budio naciju iz zimskoga sna u siječnju.

Želimo ponovno gubiti živce i jedva disati nakon utakmica za medalju, želimo ponovno pune avione navijača koji traže ulaznice na velikim natjecanjima.

Sve to događalo se na tako davno. Prije tri godine na srebrnom Euru. Može se. Mora se. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?