Ćosić: Vlada ŽZH je prihvatila skoro sve zahtjeve Sindikata, neki nas žele prikazati kao babaroge

Nakon što su u pojedinim medijima procurili detalji sa sastanka Vlade ŽZH i srednjoškolskog sindikata predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić osvrnuo se na natpise.

“Pregovarač a nedavno završenog sastanka predstavnika Vlade i Sindikata u srednjim školama je ostavio dojam kako uopće nema namjeru riješiti sporna pitanja vezana za kolektivni ugovor i dogovoriti se i time okončati štrajk koji je u tijeku, već se izboriti za naklonost javnosti odnosno drugu stranu kompromitirati”, kazao je Ćosić.

Ćosić je istaknuo da nije bilo nikakvog napuštanja sastanka.

-Sastanak smo završili, sva pitanja smo elaborirali i gospoda iz sindikata nam je rekla kako će o ponuđenom razgovarati sa članovima sindikata i dostaviti nam mišljenje. Sastanak je završen uobičajeno, kao i svaki do sada, rekao je Ćosić.

Predsjednik Vlade ŽZH kaže da se radi o podvali.

-Interpretacija koja se meni stavlja je vrlo bezobrazna, to je ne samo kriva interpretacija nego je smišljena podvala, muka mi je uopće komentirati to. Čemu podvaljivanje izjava koje ja nisam nikad dao, čemu to uopće služi?!, pita se Ćosić te nastavlja:

“Valjda želi stvoriti javnu sliku o nama kao o nekim babarogama, odnosno vampirima s kojima se ništa ne može dogovoriti, a sve kako bi se skrenula pozornost s bitnog odnosno onog sto je vlada ponudila”, rekao je predsjednik Vlade ŽZH.

On je pojasnio da je Vlada ŽZH prihvatila skoro sve što je traženo i ponudila je povišicu osnovice placa za 10 posto. -To je ono što je Vlada ponudila i o tome treba razgovarati. Očekujem očitovanje članstva sindikata kako bi se štrajk prekinuo, rekao je Ćosić.

Naglasio je djeca ne smije ispaštati.

“Ponovno napominjem, djeca ne smiju biti žrtva pregovora, razgovora Vlade i sindikata, instrument za pritiskanje poslodavca. Djeca moraju biti u prvom planu, postoje načini kako se može organizirati štrajk da djeca ne snose najteže posljedice”, rekao je Ćosić i dodao:

-Još jedanput ponavljam, ako je točno da je netko od sudionika sastanka to izrekao, onda nije samo loš interpretator, već je u svojoj biti zlonamjerna. Ali bez obzira na to, vjerujem kako su takve osobe iznimka u kolektivu vrijednih i poštenih djelatnika u školama. Mislim da ovaj štrajk ide svom kraju na opće zadovoljstvo svih sudionika”, istaknuo je predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić.

“Kome se ne sviđa ne treba raditi”

Podsjećamo Sindikat srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke je, nakon završetka sastanka na kojem su pregovarali s Vladom ŽZH, kazali kako je predsjednik Vlade ove županije rekao da, tko nije zadovoljan konačnim uvjetima, ne treba raditi u školi.

-Premijer je rekao da kome se ne sviđa konačna odluka vlade da ne treba raditi u školi i da traži bolju sreću. Također nam je rekao da nikome od svojih bližnjih ne savjetujemo zapošljavanje u školama već u nekim drugim službama, nakon čega smo mi napustili sastanak, izjavili su ranije danas za Jabuka.tv iz Pregovaračkog tima Nezavisnog Sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?