“Trojka” iz koalicije izbacila ZnG koji nema ni jednog zastupnika u F BiH i BiH, a imaju dva uljeza u hrvatskom klubu u F BiH i BiH

“Ono što smo danas usaglasili i što je nekakav konačan stav kada je u pitanju ZNG, “Trojka” je više ne smatra partnerom”, kazao je danas Nermin Nikšić nakon sastanka stranaka “Osmorke” u Sarajevu, prenio je sinoć N1.

“S nama ne mogu biti u kombinaciji u Sarajevskoj županiji, u FBiH, na državnoj razini svakako nisu dio te priče”, dodao je Nikšić.

“Oni imaju posebna odnos s NES-om i mi nemamo ništa protiv da u toj nekoj kvoti NES s njima surađuje kao partnerima. Kada je u pitanju “Trojka” za nas više nisu partneri”, kazao je.

Inače, problem u koaliciji je nastao kada je Stranka za BiH i Pokret za nove generacije zahvaljujući glasovima SDA dobila izaslanike u Domu naroda BiH iz FBiH a SDP nije dobio niti jednog.

Uz Pokret za nove generacije stala je Stranka za BiH i NES koje su podsjećamo napustile Osmorku na državnoj razini jer nisu htjele koalirati sa SNSD-om.

Inače Za nove generacije nema ni jednog zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i Parlamenta BiH, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

Imaju jednog u hrvatskom klubu Doma naroda Parlamenta FBiH, predsjednika stranke damira Marijanovića, koji je izabran iz Skupštine Sarajevske županije zahvaljujući podršci zastupnika SDP BiH i jednog u Hrvatskom klubu Doma naroda Parlamenta BiH Zlatka Miletića koji je izabran zahvaljujući glasovima izaslanika NES-a, SBiH i Berine Fejzić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?