HDZ ide po sva tri mandata u dijaspori

HDZ je vrlo aktivan u nakani da osvoji sva tri mandata u dijaspori. Prvi na listi za dijasporu, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvata izvan RH, na turneji je po Bosni Hercegovini. Nakon Hercegovine i središnje Bosne i jučer banjalučke regije danas je posjetio i Posavsku županiju.

„Njihova žrtva nije bila uzaludna, uspjeli su obraniti i osloboditi ovaj prostor i ispisati povijesne stranice domoljubljem i ponosom, a njihova hrabrost, srčanost i požrtvovnost trajno su nadahnuće za sve nas – njegovanje kulture sjećanja na Domovinski rat i žrtve koje su položene, daje nam snagu i u svim izazovima s kojima se danas, kao narod, suočavamo“ – poručio je Zvonko Milas

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmilaszvonko%2Fposts%2Fpfbid0iYqVCHtFwBoQaHvrSojGgfPkcaHpknKHivgiw6pUBTQi68rX99ksnaJoyDDuYuCsl&show_text=true&width=500

Danas, 3. travnja, polaganjem vijenaca, u sklopu obilježavanja Dana HVO-a,  kod spomen obilježja poginulim braniteljima 102. brigade HVO-a započeo je posjet Zvonka Milasa, nositelja liste HDZa za XI. izbornu jedinicu s kandidatima Odžaku i Županiji posavskoj.

“Odali smo počast poginulim pripadnicima 102. brigade HVO-a, kroz koju je prošlo preko 3200 ljudi, poginulo je njih 145, no njihova žrtva nije bila uzaludna. Gotovo nenaoružani u početku, uspjeli su obraniti i osloboditi ovaj prostor i ispisati povijesne stranice domoljubljem i ponosom.  Njihova hrabrost, srčanost i požrtvovnost trajno su nadahnuće za sve nas i zalog za buduće naraštaje Hrvata ovog kraja.” –poručio je Milas koji je naglasio kako obilježavanjem važnih obljetnica i datuma iz naše povijesti, njegovanjem kulture sjećanja na Domovinski rat i žrtve koje su položene, daju snagu i u svim izazovima s kojima se danas, kao narod, suočavamo.

“Napokon, zahvaljujući hrvatskoj vladi,  sustavnoj suradnji i koordinaciji i s braniteljskim udrugama Hrvata iz BIH, pripadnici HVO-a i članovi njihovih obitelji ostvaruju ista prava kao i branitelji iz Republike Hrvatske.” – poručili su predstavnici braniteljskih udruga iz Posavine s kojima su se Milas i kandidati s liste Hrvatske demokratske zajednice susreli tijekom posjeta Spomen sobi 104. Brigade HVO Domaljevac-Šamac, koja je imala oko 2000 pripadnika, njih oko 700 ranjenih, dok je 158 pripadnika dalo svoje živote u obrani rodne grude, a opremanje i otvaranje Spomen sobe 104. brigade pomogla je Vlada Republike Hrvatske. Milas i kandidati posjetili su danas i Spomen sobu 106. brigade HVO-a u Orašju, koja je nastala kao znak trajnog sjećanja na brigadu kroz koju je prošlo 5500  branitelja, od kojih je njih preko tisuću ranjeno, a 271 branitelj položio je svoj život za obranu svog doma i  Posavine.

Na prošlim izborima u dijaspori  glasovalo je 28.700 birača, od toga u BiH 21. 680, a HDZ je osvojio sva tri mandata.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?