SIPA na dan dolaska europskih dužnosnika u Sarajevu uhitila osobu zbog “ugrožavanja osoba pod međunarodnopravnom zaštitom“ 

Na dan kada su u Sarajevo doputovali visoki europski dužnosnici, predvođeni predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, SIPA je u tom gradu uhitila jednu osobu koju je osumnjičila za kaznena djela “javno podsticanje na terorističke aktivnosti i ugrožavanje osoba pod međunarodno-pravnom zaštitom”.

Iako nije objavljeno kome je osumnjičeni prijetio i je li njegovo uhićenje povezano s dolaskom europskih dužnosnika, vijest o uhićenju je zaintrigirala medije.

Kako piše ATV, zbog zaštite istrage iz SIPA-e nisu željeli otkrivati više informacija o ovom slučaju, niti navesti koga je osumnjičeni ugrozio i na koji način.

Tek se neslužbeno saznaje da je osumnjičeni nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode, ali su mu pretresli stan.

Kako navode u SIPA osumnjičeni je uhićen 22. siječnja.

”U skladu sa naredbom Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičeni, a sve u cilju pronalaska dokaza koji upućuju na izvršenje navedenih kaznenih djela. Osumnjičeno lice je nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog predato u dalju nadležnost Tužiteljstva BiH”, naveli su u SIPA-i.

Podsjetimo, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen stigla je sinoć u Sarajevo, gdje ju je, u sarajevskoj zračnoj luci, dočekao i poželio dobrodošlicu ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler. Tijekom jučerašnjeg dana u Sarajevo je stigao premijer Nizozemske Mark Rutte, a tijekom večeri i premijer Hrvatske Andrej Plenković, koji se susreo s poglavarom islamske zajednice u BiH reis-ul-lemom Huseinom Kavazovićem i vrhbosanskim nadbiskupom Tomom Vukšićem.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?