Guardiola bolji od Kloppa, Mourinha, Wengera, Fergusona…

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola nakon jučerašnje pobjede nad Aston Villom postao je najuspješniji trener u Premier ligi po broju pobjeda u kategoriji trenera koji su bili na klupi u najmanje 250 susreta., piše hrt.hr.

U slavljeničkoj atmosferi Pep je proslavio svoju 250. utakmicu u Premier ligi na klupi Građana upisavši 184. pobjedu, a iza sebe je po tom učinku ostavio neka od najvećih trenerskih imena koja su sjedila na klupi nekog kluba iz Premier lige. 

Katalonski stručnjak uspješniji je od Nijemca Jurgena Kloppa, koji je imao 160 pobjeda u 250 utakmica, karizmatični Portugalac Jose Mourinho skupio je 150 pobjeda, legendarni Škot Sir Alex Ferguson slavio je 152 puta, a najboljih 5 trenera zatvara sa 146 pobjeda francuski stručnjak Arsen Wenger

Guardiola je u City došao 2016. godine, te nakon sedam godina provedenih na Otoku, Katalonac ima 73.6 posto pobjeda, što ga čini najuspješnijim trenerom u povijesti Premier lige, a ujedno je i najbolji trener u povijesti Manchester Cityja, nakon što ih je odveo do četiri titule prvaka. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?