Nesreća u minskom polju kod Čanka u Općini Plitvičkim jezerima: žena (35) je poginula na licu mjesta, muškarac (44) preminuo na putu do bolnice

Očevid na mjestu nesreće u minskom polju kod Čanka u Općini Plitvičkim jezerima, u kojoj je na mjestu poginula pirotehničarka, a pirotehničar umro u vozilu hitne pomoći,  počeo je u 17,30 sati, kad su osigurani uvjeti,  doznaje Hina u Ličko- senjskoj PU.

Kako je Hini rekla glasnogovornica PU Maja Brozičević, najprije je trebalo pregledati, a zatim i razminirati minsko polje a zatim izvući poginulu pirotehničarku. Tek nakon toga je mogao početi očevid.

Kod mjesta Čanka pirotehničari su razminiravali predjel Vrlet-Skokovi  i u 13,15 naišli na mine koje su aktivirali.

 Luka Gerlanc/CropixKako doznaje Jutarnji list, u teškoj tragediji u minskom polju stradali su Požežanka Josipa Bošković (35) i njezin kolega Igor Kirin, 44-godišnjak iz Pitomače.

Načelnik Općine Plitvičkih Jezera Ante Kovač je u izjavi za Hinu s mjesta nesreće  rekao da mu je žao stradalih, to prije što su i pomagali da se prostor razminira i da bude siguran, kako ne bi stradavali domaći ljudi, a sad su  platili životom.

“Čanak je izgubio jako puno ljudi u ratu, bio je okupiran sve do kraja rata, a sada vidimo da tu rat još uvijek nije završio”, rekao je Kovač i obiteljima poginulih pirotehničara izrazio sućut.

PU ličko-senjska izvjestila je prije da je pirotehničarka poginula na mjestu nesreće, a pirotehničar u vozilu hitne pomoći, tijekom transporta prema bolnici.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?