Bizarna poruka: Ostavili svinjsku glavu ispred prostorija slavnog kluba! ‘Vi ste sljedeći’

Talijanski prvoligaš Sampdoria, nekadašnji velikan europskog nogometa i prvak Italije iz 1991., nalazi se na najnižim granama posljednjih godina.

Proteklih mjeseci sve je više blijedjela slika Massima Ferrera u slavlju i euforiji, a sve više rasli bijes i gnjev Sampinih ‘tifosa’.

Jer klub iz lučkog grada Genove se nakon 23 odigranih kola Serie A nalazi na pretposljednjem mjestu sa samo 11 osvojenih bodova i moralo bi se dogoditi čudo da izbori ostanak u elitnom rangu i iduće sezone.

Samo dvije pobjede u 23 utakmice nije učinak koji bi zadovoljio navijače. Oni posljednjih tjedana otvoreno kritiziraju sadašnje čelnike, potpredsjednika kluba Antonia Romeia i bivšeg predsjednika Ferrera, skandiraju i razvlače transparente, a sada su se odlučili na krajnje bizaran potez.

Ispred klupskih prostorija ostavili su svinjsku glavu u kartonskoj kutiji s morbidnom porukom.

– Massimo Ferrero, Antonio Romei, vaše glavu su sljedeće – pisalo je u poruci u kutiji što je prenio poznati talijanski novinar Gianluca di Marzio.

Bila je to druga prijetnja za čelnike Sampdorije u kratkom razdoblju. Prethodno su “na poklon” dobili metak, a sada i svinjsku glavu.

Situacija se ne smiruje i pitanje je kako će sve utjecati na igrače. Ono što je sigurno je da im nije lako, atmosfera oko kluba i potezi navijača im ne čine dobro.

A Sampdoria u ponedjeljak od 20:45 sati gostuje kod Lazija na Olimpicu, mjestu koje i nije najbolje za vaditi se iz neprilika…

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?