Krenula za Njemačku, preminula pri uzlijetanju aviona: “Samo joj je puklo u grudima”

Katarina Stamenković (41) iz Beograda preminula je 13. veljače u avionu kojim je krenula za Njemačku sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”.

Kako za Telegraf.rs kaže Katarinina majka Ljiljana, ona je imala urođen srčani zalizak i aneurizmu koja je pukla pri uzlijetanju aviona.

– Kaća je išla na kontrole i to je trebalo da se operira kada je nastupila korona. Zbog virusa to je odlagano, pa su doktori ipak odlučili da operacija nije neophodna i da se njeno stanje prati. Propisali su joj terapiju i kontrole na svakih šest mjeseci. Ne znam da li je Katarina znala da ne smije putovati avionom, ali ja nisam. Možda je ona i znala ali meni nije rekla, ne znam – kaže neutješna majka Ljiljana.

Katarina je živjela na Ceraku sa dva sina Savom (12) i Sašom (15).

Kako kaže njena majka, Kaća je u Dusseldorf krenula da bi vidjela kakvi su uvjeti za rad koje joj je ponudio prijatelj u jednoj tvornici.

– Planirala je na ljeto da ode sa sinovima i da tamo nastave život – priča uplakana majka.

Kaća je imala let u 18 i 05, a u Dusseldorf je trebala sletjeti u 20 i 05 sati. Majci se javila sa aerodroma kad je prošla kontrolu.

– Slikala je avion gdje će preminuti, i u 17 i 45 mi je poslala zadnju fotografiju iz aviona gdje je kroz prozor slikala pistu – priča majka Ljiljana kroz suze.

Nakon toga, Ljiljana je sa Kaćinim sinovima, Savom (12) i Sašom (15), očekivala kćerkin poziv oko 20 i 30 sati, da bi čula kako je prošao let. Večerali su, djeca su otišla u sobu, a Ljiljana je nestrpljivo gledala u sat, čekajući da telefon zazvoni.

– U 19 i 45 mene zove nepoznat broj i pita me “Da li ste Vi Ljiljana? Tko je Vama Stamenković Katarina?” i nastavlja da me ispituje dalje. Pitao me kolika su djeca i da li ima još netko stariji osim mene u kući. Tada su mi rekli da sjednem i da moraju nešto da mi priopće. Inspektor iz Surčina rekao mi je “Nažalost, Katarina je preminula u avionu”. Nisam mogla vjerovati, ne znam ni šta sam im rekla na telefon, samo sam ga bacila. Tada je nastala opća panika. Mlađi unuk je otrčao po komšinicu, stigla je i Hitna pomoć. Nitko nije mogao vjerovati što se dogodilo, svi su bili u šoku – priča Ljiljana kroz suze.

Neutješnoj majci ispričali su da je Katarina ušla u avion i sjela pored jednog mladića koji je tokom uzletanja primijetio da ona ne reagira. Aneurizma je pukla i smrt je nastupila za svega nekoliko sekundi. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?