Leko: Nama faza obrane ne postoji, dobro smo i prošli

Trener Hajduka Ivan Leko bio je razočaran nakon poraza od Lokomotive na Poljudu 3:4, piše hrt.hr.

– I inače primamo previše golova. Premekani smo, slaba obrana je i razlog padu samopouzdanja. Stojimo otvoreno, predaleko od igrača na svim pozicijama. Nama jednostavno faza obrane ne postoji, bez neke odgovornosti. Na talent i individualnu kvalitetu možeš dobiti jednu utakmicu, ali stabilitet obrane daje ti samopouzdanje i daje rezultat. Teško je. Dobro smo prošli i prvo poluvrijeme. Imali smo dobru reakciju u drugom poluvremenu. Vratili se na 2:2, ali na kraju zaslužena pobjeda Lokomotive.

Mediji i navijači Hajduka posebno su kritizirali Chidozieja Awaziema

– Zajedno dobivamo, zajedno gubimo. Obrana je cijela ekipa, ne samo igrači nazad. Jednostavno smo mekani. Ne shvaćamo obranu kako bismo trebali. Naš mentalitet obrane ne postoji. Sve mane i nedostaci pojedinaca tada dođu na vidjelo. Ne možemo svaliti samo na njega. Kolektivni je problem obrane. 

U Lekinu mandatu Hajduk je u osam utakmica upisao četiri poraza. Sljedeći je izazov Osijek u Gradskom vrtu. 

– Kada je teško onda treba biti frajer, svi. Najlakše uprijeti prstom u pojedinca ili trenera. Kad je dobro – svi smo dobri, kad je loše – svi smo loše. Sad treba biti frajer i pokazati nogomet. Znamo gdje smo, u kakvoj smo situaciji, jako smo kritični, nitko se ne skriva. Očekujem ponovno reakciju kao što smo imali u Kupu. Nema isprike, glava gore i kad je najteže pokaži koji dres nosiš. Ovaj dres ima veliku težinu. Svaki put kad ga obučeš, moraš ga dobro namočiti i uzeti s puno odgovornosti.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?