Zbog policijskih kamera mladi se više ne seksaju u poljima između Ljubuškog i Vrgorca

Mladi koji su znali ranije voditi ljubav u poljima između Ljubuškog i Vrgorca to više ne mogu zbog policijskih kamera.

Tako piše novinar Slobodne Dalmacije Mate Primorac koji navodi kako Vrgorac, kao i svi dalmatinski gradići, ima svoje lokacije za razmjenjivanje nježnosti i vođenje ljubavi u automobilima, te da je velika većina mladića i djevojaka to prakticirala, ali i oni oni nešto stariji kad bi izišli navečer vani ili nakon povratka s noćnog izlaska u Hercegovini.

No, u posljednje vrijeme to je sve rjeđe ili se traže potpuno nove lokacije, sigurnije, piše Slobodna Dalmacija i dodaje kako su „ljubav u vrgorskim poljima ubile policijske kamere“.

Tinov grad posljednjih godina bio je na udaru migranata, krajem 2020.godine Ministarstvo unutarnjih poslova je krenulo u nabavku devet stacioniranih sustava za nadzor državne granice čija je vrijednost u to vrijeme bila oko 7,7 milijuna eura.

Osim Slavonije, Baranje i Like, jedna od tih “super kamera” koja čovjeka može locirati na 20 kilometara postavljena je i na Ilića brdo pokraj Vrgorca i spojena na nadležni koordinacijski centar i policijsku postaju.

– Ta kamera kao na dlanu drži cijelo polje Rastok, dio drugog polja Jezera i sve gore do Stilja. Tako da ništa ne može promaknuti, a osim toga postavljeno je uz granici i na nekim specifičnim mjestima desetke lovačkih kamera koji dodatno pokrivaju određeno područje. U policijskoj postaji jedna osoba samo gleda kamere i ako nešto sumnjivo uoči, zove ophodnje na tom području da provjere što se događa – kaže novinarski izvor.

Postaja granične policije Vrgorac posjeduje i dron, koji uglavnom dižu na nepristupačnom području koje kamere ne mogu pokriti, u nekoliko navrata to su radili na brdsko-planinskim selima od prijevoja Miline zaside do Slivna i Mijaca.

S novom opremom, može se reći da se stalo u kraj nezakonitim migracijama, jer se među ljudima koji prebacuju ilegalne migrante brzo pročuju te informacije, pa sada, oni koji se bave nekom vrstom šverca i prebacivanjem ljudi, moraju imati neku “vezu iznutra” koja će im otkriti detalje i sheme.

No, ovo je utjecalo i na mlade i njihove radosti u polju i uz granicu: ako im automobil stoji na mjestu više od sat vremena, a kamera ih je snimila, gotovo je sigurno da će im netko iz policijske patrole pokucati na prozor, da vide tko se tu nalazi i što radi.

A, tu se onda znaju dogoditi razne scene i susresti nenadane “face”, a budući da u Tinovu gradu svatko svakoga zna, te vijesti se brzo pročuju…

Zbog toga mladi i oni nešto stariji željni takvih avantura traže nove lokacije, daleko od očiju kamera i javnosti, ispod nadvožnjaka, prema zapadnim selima Vrgorske krajine, bliže Biokovu, piše Mate Primorac za Slobodnu Dalmaciju.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?