Krišto i Čović posjetili bolnicu u Mostaru i razgovarali s ravnateljem Kvesićem: Obišli i gradilište Pedijatrije gdje će biti 200 bolesničkih kreveta za djecu

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto posjetila je danas Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar (SKBM) gdje je razgovarala s ravnateljem prof. dr. sc. Antom Kvesićem. S njom je bio i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović.

Tom prigodom razgovaralo se o radu bolnice i budućim razvojnim projektima ove medicinske ustanove od značaja za šire područje Hercegovine.

Ravnatelj Kvesić informirao je predsjedateljicu Krišto o infrastrukturnim projektima u tijeku, čiji je cilj poboljšanje uvjeta rada osoblja ove institucije i usluga koje pruža korisnicima.

Rekao je da intenzivno rade na obnovi fasade te da je u tijeku okončanje radova na novoj zgradi mostarske Pedijatrije, u koju je uloženo oko 20 milijuna maraka.

Dodao je da njihova ustanova već godinama ulaže velike napore u edukaciju liječnika i drugog medicinskoga osoblja, bez kojih bi izgradnja Pedijatrije bila besmislena.

Tom prigodom predsjedateljica Krišto, u pratnji ravnatelja Kvesića i drugog zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića, obišla je gradilište nove zgrade mostarske Pedijatrije gdje se uvjerila da se radovi uspješno privode kraju.

Zgrada mostarske Pedijatrije zauzima površinu od 9.000 kvadrata, s planiranih 200 bolesničkih kreveta, a njezinim završetkom riješit će se pitanje smještaja i uvjeta liječenja djece Hercegovine u idućem razdoblju.

Predsjedateljica Krišto je kazala da je ovo trenutačno najznačajniji investicijski projekt u sektoru zdravstva na području Hercegovine te da su grad Mostar i narod Hercegovine zaslužili da imaju na raspolaganju jednu od najsuvremenijih klinika za liječenje dječjih bolesti.

Dodala je da je ovo esencijalna investicija u budućnost naše zemlje i da ovakve projekte trebaju podržati sve razine vlasti u BiH. 

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?