Dobro jutro Bosno i Hercegovino: Jučer osuđeni premijer danas vodi sjednicu Vlade

U Sarajevu je jutros počela sjednica Vlade FBiH, kojoj između ostalih nazoči i premijer kojem je jučer izrečena prvostupanjska presuda, Fadil Novalić.

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, osuđen je jučer na četiri godine zatvora zbog zlouporabe položaja pri nabavi kineskih respiratora tijekom pandemije COVID-19.

Podsjetimo, Sud BiH je u srijedu, 5. travnja, izrekao prvostupanjsku osuđujuću presudu Novaliću i drugooptuženima – suspendiranom šefu Civilne zaštite FBiH Fahrudinu Solaku, te vlasniku poljoprivredne tvrtke “Srebrena malina” Fikretu Hodžiću.

Prvostupanjsku presudu u ovom predmetu donijelo je sudsko vijeće od tri člana koje su činili Branko Perić, Braco Stupar i Goran Radević.

Riječ je o prvostupanjskoj presudi za koju postoji i mogućnost žalbe, a na kraju slijedi drugostupanjska presuda koja može biti promijenjena ili se može potvrditi već izrečena.

Inače, peta izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Federacije Bosne i Hercegovine bit će održana danas sa početkom u 14:00 sati i na njoj će biti razmatrana Odluka o imenovanju Vlade FBiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?