Raspisan natječaj za posljednju dionicu koridora Vc na sjeveru- od Maglaja do Žepča

JP Autoceste FBiH raspisale su međunarodni natječaj za izgradnju posljednje dionice autoceste na sjevernom dijelu koridoru Vc, a riječ je o dionici Ozimice – Poprikuše dužine 12 kilometara, čija procijenjena vrijednost nabavke radova iznosi 300 milijuna eura.

-Današnjim raspisivanjem tendera za izgradnju preostalih 12 kilometara, od Maglaja do Žepča, zaokružili smo izgradnju autoceste na sjeveru koridora Vc. Završetak radova na ovom dijelu Koridora planiramo polovicom 2026. godine tako da bi tada sjeverni dio koridora kroz Bosnu, od Sarajeva do Save, bio u potpunosti izgrađen”, kazao je direktor JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder.

Rok za dostavljanje ponuda je 12. lipnja ove godine.

Na dionici Ozimice – Poprikuše predviđena je izgradnja devet mostova ukupne dužine 4.333 metara, a veći i zahtjevniji objekti su projektirani preko korita rijeke Bosne, magistralne ceste i željezničke pruge. Trasa uključuje i izgradnju pet tunela ukupne dužine 5.677 metara.

Predviđeni rok izgradnje je 24 mjeseca.

Dionica Ozimice – Poprikuše financirat će se iz sredstava osiguranih putem Europske investicijske banke (EIB) te bespovratnim sredstvima Europske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF), priopćeno je iz JP Autoceste Federacije BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?