Bosna i Hercegovina osvojila ekipno prvenstvo Balkana u judu za U18

Link na izvornu vijest

Bosna i Hercegovina osvojila je 1. mjesto, dok je drugoplasirana ekipa prvenstva reprezentacija Rumunjske, a treće mjesto zauzeli su Turska i Grčka.

U 1. kolu ekipa BiH svladala je reprezentaciju Turske rezultatom 4:2. U drugom kolu i polufinalnim borbama BiH je svladala  reprezentaciju Bugarske 4:3, dok su u finalu pobijedili reprezentaciju Rumunjske s 4:2.

Kadetsku reprezentaciju BiH predvodio je trener Borse – Petar Zadro, a u sklopu reprezentacije za ekipno prvenstvo nastupali su:

Kadeti:

-60: Anes Šomić (Una Bihać), Mario Novak (Borsa Mostar), -81: Ivan Miličević (Herceg Mostar), Imran Gušić (Braća Lukač Sarajevo), +81: Almin Halilagić (Una Bihać), Risto Kretija (Sokolovi Zvornik)

Kadetkinje:

– 48: Jovana Đurić (Panter Bijeljina), Nika Zovko (Borsa Mostar), -63: Korina Džidić (Borsa Mostar), Marija Luledžija (Sokolovi Zvornik), +63: Nina Grubišić Čabo (Herceg Mostar), Danijela Kajtazović (Sokolovi Zvornik).

Najuspješniji klub balkanskog prvenstva iz BiH je judo klub Borsa iz Mostara sa osvojenom zlatnom i bronzanom medaljom pojedinačno, te tri zlatna reprezentativca u ekipnom natjecanju.  

Prvenstvo je održano u Sjevernoj Makedoniji, priopćeno je iz Judo kluba Borsa.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?