I NEKA JE SRETNO: REPREZENTACIJA BIH OTPUTOVALA U BERLIN NA LJETNE OLIMPIJSKE IGRE SPECIJALNE OLIMPIJADE

Link na izvornu vijest

Reperezentacija je sinoć otputovala iz Tuzle najprije u njemački grad Aachen, gdje će prva tri dana biti gosti ovog grada u okviru “Programa grada domaćina  Ljetnih olimpijskih igara“.

Bosanskohercegovački tim, na čijem čelu su Enver Ćosićkić kao šef delegacije tima SOBiH i Kada Delić Selimović, direktorica Specijalne olimpijade BiH, čine ekipe u nekoliko sportova, među kojima su atletika, plivanje, stoni tenis, basket 3×3 i futsal.

Tim u Berlin putuje s velikim očekivanjima i željom da dostojno i profesionalno predstavi BiH, navode iz bh tima Specijalne olimpijade.

Tim stručnjaka iz svih dijelova Bosne i Hercegovine se za igre u Berlinu pripremao duži vremenski period, kako bi sportisti sa poteškoćama ostvarili što bolje rezultate, prenosi Fena.

Tokom trajanja Ljetnih olimpijskih igara Specijalne olimpijade biće održano i niz stručnih sastanaka, kongresa i susreta na najvišem nivou, s ciljem razmjene iskustava, ali i certifikacije eksperata iz različitih oblasti koji su dio pokreta Specijalne olimpijade na globalnom nivou.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?