Reakcija Doma zdravlja Tomislavgrad na tekst „Magareća klupa: Mali prst lijeve ruke“

Link na izvornu vijest

Uprava Doma Doma zdravlja Tomislavgrad reagirala je na tekst našega suradnika i kolumniste Bože Krajine koji je objavljen prošle subote, 11. lipnja pod nazivom: „Magareća klupa: Mali prst lijeve ruke“.
Navedenu reakciju prenosimo u cijelosti: 
“Dana 11. lipnja 2023. godine, na svojoj web stranici objavili ste tekst „Magareća klupa: Mali prst lijeve ruke“, autora Bože Krajine. Kako bi imenovani, a i ostali koji su pročitali ovaj tekst imali predodžbu o poslovanju, odnosno radnom vremenu naše zdravstvene ustanove Doma zdravlja Tomislavgrad, upućujemo Vam demantij navedenog teksta. 
Krenimo redom!
Dom zdravlja Tomislavgrad zdravstvena je ustanova primarne zdravstvene zaštite, koja u svom redovitom poslovanju obavlja primarnu i specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu.
Odlukom o rasporedu početku i završetku radnog vremena u Domu zdravlja Tomislavgrad, broj: 252/3-1/23, od 16.3.2023. godine, utvrđeno je da Dom zdravlja Tomislavgrad neprekidno pruža zdravstvenu zaštitu i to radom u jednoj, dvije ili više smjena, dvokratnim radnim vremenom, prilagođavanjem radnog vremena, pripravnošću, dežurstvima i iznimno radom po pozivu. 
Radno vrijeme Ustanove započinje u 7:00 sati i završava u 15:00 sati osim za radna mjesta, službe i unutarnje ustrojbene jedinice za koje je navedenom Odlukom drugačije određeno. 
Rad je drugačije određen u slijedećim službama: 
1. SLUŽBI ZA HITNU MEDICINU
– svakim danom od 0-24 h
2. STOMATOLOŠKOJ SLUŽBI (od ponedjeljka do petka)
– I smjena od 07:00 – 15:00
– II smjena od 14:00 – 22:00
3. SLUŽBI ZA RADIOLOŠKU DIJAGNOSTIKU (od ponedjeljka do petka) 
– I smjeni od 07:00 – 13:00 
– Međusmjeni od 09:00 – 15:00
– II smjeni od 13:00 – 19:00  
Rad u Službi za radiološku dijagnostiku rad je organiziran kroz petodnevni radni tjedan, od ponedjeljka do petka. Navedena služba ne radi neradnim danima, vikendima i blagdanima, ali dežurni liječnik koji radi u Službi za hitnu medicinu može pozvati bilo kojeg zdravstvenog djelatnika, pa i RTG inženjera/RTG tehničara radom po pozivu. Kada se ne radi o hitnom slučaju, a poziva se djelatnik izvan redovnog radnog vremena, neradnim danima, vikendima i blagdanima, pacijent sudjeluje u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite, što je sukladno članku 62. Zakona o zdravstvenoj zaštiti F BiH („Službene novine F BiH, broj: 6/10 i 75/13) i članku 42. Zakona o zdravstvenoj zaštiti Hercegbosanske županije („Narodne novine HBŽ, broj: 11/05 i 10/22).
Stoga nije točan navod u tekstu da „rendgen u prijepodnevnim satima ne radi, a popodne radi, ali se plaća, četrdeset ili šezdeset maraka“.
Ovim putem apeliramo na naše žitelje da olako ne objavljuju razne tekstove i svoje osvrte na lokalnim stranicama, jer se takvim činom zbunjuje javnost i naš Dom zdravlja kategorizira kao institucija koja svojim poslovanjem pacijenta stavlja u drugi položaj, što nikako nije istina. Naime, javnost treba biti upoznata da su ovakvim brojem usluga i širinom spektra zdravstvenih usluga prethodile godine rada i pronalaženje rješenja reguliranih Ugovorom o pružanju usluga zdravstvene zaštite, koji Dom zdravlja Tomislavgrad potpisuje sa Zavodom za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije. O ovome svjedoči veliki broj zdravstvenih usluga za koje su pacijenti oslobođeni plaćanja zdravstvenih usluga, a što su i sami osjetili početkom tekuće godine. 
Dom zdravlja Tomislavgrad će i dalje aktivno raditi na poboljšanju sustava zdravstvene zaštite, a sve kako bi naši pacijenti bili zadovoljni.” – navodi se u reakciji Uprave Doma zdravlja Tomislavgrad.
Tomislavcity

Objava Reakcija Doma zdravlja Tomislavgrad na tekst „Magareća klupa: Mali prst lijeve ruke“ pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?