URUČENA OPREMA MEDICINSKOM TIMU, TIMU ZA ZAŠTITU OD POŽARA I SLUŽBI ZA SPAŠAVANJE IZ RUŠEVINA

Link na izvornu vijest

U prostorijama Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama uručena je oprema medicinskom timu, timu za zaštitu od požara i službi za spašavanje iz ruševina.

Ukupna vrijednost opreme je cca 90.000,00 KM, a nabavljena je u sklopu projekta „Povećanje kapaciteta za prevenciju, pripremu i odgovor na katastrofe – Otporna granica“ prekograničnog programa IPA II. Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Općina Herceg Novi (Crna Gora) su partneri u projektu, a Razvojna agencija županije Zapadnohercegovačke – HERAG je vodeći partner. Na primopredaji opreme osim djelatnika Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke nazočio je i Radoslav Luburić ravnatelj HERAG-a koji je upoznao članove timova o aktivnostima koje ih očekuju.

Medicinski tim je formiran u Crvenom križu Županije Zapadnohercegovačke i broji pet članova. Tim za zaštitu od požara je formiran u Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Gorica, Mokro, Kočerin i Tihaljina i broji 10 članova. Služba za spašavanje iz ruševina je formirana u Gorskim službama spašavanja Posušje, Grude, Ljubuški i Široki Brijeg i broji 12 članova.

U srijedu 14. lipnja i četvrtak 15. lipnja u Ljubuškom i Grudama održat će se prvi dvodnevni modul za pripadnike prekograničnog tima za zaštitu i spašavanje sastavljen od članova s područja Županije Zapadnohercegovačke i Općine Herceg Novi. Modul će održati pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zagreb.

Objava URUČENA OPREMA MEDICINSKOM TIMU, TIMU ZA ZAŠTITU OD POŽARA I SLUŽBI ZA SPAŠAVANJE IZ RUŠEVINA pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?