Studenti iz Mostara napravili reklamu za Fabriku Coffee i proslavili se

Link na izvornu vijest

Studenti mostarskog Fakulteta informacijskih tehnologija napravili su u sklopu predmeta Uvod u marketing reklamu za “Fabriku Coffee” Mostar koja je u kratkom vremenskom periodu postigla nevjerojatan uspjeh.

 

– To je projekt u sklopu predmeta “Uvod u marketing” na Fakultetu informacijskih tehnologija koji nam predaje profesor Veldin Ovčina. Imali smo zadatak da nađemo neku kompaniju kojoj ćemo uraditi marketing plan i mi smo se odlučili za Fabriku Coffee s obzirom na to da je nama studentima najbliža fabrika u smislu kafića, mjesta gdje se sastajemo – pojašnjava studentica Ilma Zuko.

Nakon toga su, kaže, ugovorili sastanak s menadžerom Fabrike Coffee i dogovorili se da naprave reklamu.

– Napravili smo prvu reklamu koja je jako dobro prošla na društvenim mrežama pa smo se odlučili za jednu malo “smješniju” verziju reklame i napravili smo i tu drugu koja je još bolje prošla vjerojatno zbog toga što je bila kraća i bliža našoj generaciji. Profesoru Ovčini su se javili neki ljudi koji su vidjeli to što smo uradili i koji bi voljeli da i za njih radimo reklame tako da ćemo to vjerojatno realizirati u rujnu, a profesor će nam pomoći da se time malo više pozabavimo – naglašava Zuko.

Zahvaljujući društvenim platformama, prvenstveno Instagramu i Tik Toku, reklame su za kratak vremenski period doživjele veliki uspjeh te je prva reklama koju su napravili skupila oko 10 tisuća pregleda, a druga oko 50 tisuća.

– Iz Fabrike Coffee su bili jako zadovoljni, čestitali su nam i častili nas kavom. Dostigli su i mnogo više pratilaca na Instagramu, gdje im naš video ima najviše pregleda – kazala je Zuko.

Tim koji je pravio reklame za Fabriku Coffee čini pet studenata prve godine Fakulteta informacijskih tehnologija, a osim Ilme Zuko, u njemu su Nihad Mandžo, Said Muharemović, Marko Dogan i Nejra Topić.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?