OVO SU GLAVNE RAZLIKE IZMEĐU NEZRELOG DJEČAKA I MUŠKARCA

Link na izvornu vijest

Ukoliko bi žene sastavljale listu osobina koje žele da ima njihov potencijalni partner, jedna od njih svakako bi bila emocionalna zrelost. Međutim, često uđemo u odnos sa osobom koja nam se dopada, na početku sve deluje idealno, a onda završimo u vezi sa nekim ko nije pouzdan i čije emocije stalno osciliraju. U takvim vezama smo stalno na relaciji toplo-hladno, nismo ispunjeni i ne dobijamo bezuslovnu ljubav kakvu zaslužujemo.

Normalan deo odrastanja bio bi da se dječaci razviju u muškarce, ali mnogi odrasli muškarci ostaju dječaci, emocionalno nezreli a odnos sa njima zna biti rolerkoster.

Evo po čemu se razlikuje dječak od muškarca:

Preuzimanje odgovornosti:

Muškarci preuzimaju odgovornost za svoje postupke i odluke. Oni ne krive druge za svoje greške, već razmatraju šta mogu naučiti iz tih grešaka.

Samodisciplina

Muškarci su disciplinovani. Čak i kada im je teško, oni istraju u ostvarivanju ciljeva koje su sebi postavili.

Pouzdanost

Muškarci drže svoja obećanja, razumiju svoje obaveze i svjesni su ih.

Iskrenost

Dječaci često imaju egoističan pogled na svet i ponašaju se na način koji će im najviše koristiti. S druge strane, muškarci se ponašaju etički i pošteno i uvek uzimaju u obzir druge prilikom donošenja odluka.

Komunikacija

Muškarci jasno i sa poštovanjem saopštavaju svoje misli i osjećanja i takođe znaju kako da aktivno slušaju drugu osobu.

Briga o svom zdravlju:

Muškarci brinu o svom fizičkom i mentalnom zdravlju kroz redovno vežbanje, pravilnu ishranu, adekvatan san, upravljanje stresom, emocionalno izražavanje i druge komponente zdravog načina života.

Otvorenost:

Dječaci su često ubjeđeni da je njihova istina jedina istina, dok muškarci ostaju radoznali i otvoreni za različita mišljenja. Razumiju da ljudi imaju različite poglede na svijet i da su uvijek spremni da saslušaju druge i nauče nešto od njih.

Naravno, svaki dječak može postati muškarac.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?