Vašarovčanin Branko Puljić iz Australije preselio u Orebić, otvora hotel i nastavlja investirati

Link na izvornu vijest

puljicHotel

Ovaj tjedan hotel Crystal u Orebiću počinje raditi. Riječ je o novom hotelu koji je kategoriziran s četiri zvjezdice i ima 30 smještajnih jedinica. Vlasnik je privatni investitor, Branko Peter Puljić, koji je rođen u Australiji, gdje je i živio, a već devet godina živi u Orebiću. Ukupna investicija je više od šest milijuna eura.

Hotel ima podzemnu garažu, parking, svoju privatnu praonicu rublja, saunu i fitness. Prizemlje je zauzeo à la carte restoran i bar s kuhinjom poluotvorenog tipa. Restoran Salt ima bar, vanjsku terasu i unutarnji prostor kapaciteta 150 osoba. Usluga je à la carte. Na prvom i drugom katu su sobe.

Dokumentacija i gradnja
– Projekt je počeo prikupljanjem dokumentacije 2019. godine, a iskop i zemljani radovi u siječnju 2020. Zbog izbijanja pandemije covida projekt je stagnirao, tako da se s gradnjom zapravo krenulo u rujnu 2020. godine, ali je potom uslijedio i prekid u 2021. godine. Krajem ožujka ove godine hotel Crystal, nakon dugog čekanja, dobio je uporabnu dozvolu. Kategoriziran je s četiri zvjezdice i postavljen je već na online rezervacijske sustave, uključujući Booking com. Hotel će biti otvoren cijelu godinu. Tijekom mirnije predsezone i posezone organizirat ćemo team buildinge, proslave … – objašnjava Fani Marinović, direktorica hotela kojim upravlja Puljićeva tvrtka Nice Hold iz Orebića.

Direktorica hotela otkriva da su zaposlenici hotela lokalno stanovništvo s Pelješca i s Korčule. Hotel Crystal, tvrdi ona, bit će zanimljiv obiteljima s djecom. Ponajprije zbog blizina plaže i šetnice.

– U neposrednoj je blizini trajekt, brodice, stajalište autobusa, što omogućava brz transport i dolazak u destinaciju. Brzi internet i prostrani balkoni vrlo su atraktivni za goste koji mogu imati svoj home office, kao i za digitalne nomade – objašnjava Fani Marinović i nastavlja: – Gradnjom Pelješkog mosta sve više turista slobodnije razmišlja o dolasku na Pelješac. Nema više dugačkih čekanja na granici ili prepunog trajekta.

Novi projekt u pripremi
Investitor Branko Peter Puljić tvrdi da tko god dođe na Pelješac, zaljubi se i pronađe svoj dio raja. Inače, vlasnik direktor tvrtke Nice Hold i investitor u hotel, rođen je i odrastao u Australiji. No, obitelj mu potječe iz Vašarovića u Hercegovini. Obitelj Puljić se bavi građevinarstvom i imaju vrlo uspješan specijalizirani posao gradnje domova za starije osobe. Kako je više puta bio na godišnjem odmoru u Hrvatskoj, odlučio se preseliti ovdje, jer mu se svidio stil života i sigurnost u kojoj mu djeca mogu odrastati.

Puljićev posao u Hrvatskoj nije završio otvorenjem hotela u Orebiću. Prema neslužbenim informacijama, u pripremi je gradnja poslovno stambenog centra odmah do hotela. U sklopu tog centra planira se gradnja velike podzemne garaža i poslovni prostori za najam u prizemlju.

Objava Vašarovčanin Branko Puljić iz Australije preselio u Orebić, otvora hotel i nastavlja investirati pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?