(VIDEO) 31 godina od osnutka legendarnih Bušića

Link na izvornu vijest

Na sv. Antu u Posuškom Gracu proslavljena je 31. obljetnica osnutka prve profesionalne postrojbe Pukovnije i 1. gardijske brigade HVO-a “Ante Bruno Bušić”.

Riječ je o legendarnoj postrojbi koja je imala izniman doprinos u obrani hrvatske slobode. Tijekom Domovinskog rata 106 njezinih pripadnika je smrtno stradalo, a još 500 ih je ranjeno.

Za pripadnike ove postrojbe ističe se kako su pokazivali iznimnu hrabrost na bojišnici te su tako izvojevali velike pobjede.

Tradicionalno, “Bušići” su svoj dan obilježili svetom misom u crkvi sv. Franje Asiškog, a misno slavlje predvodio je fra Petar Drmić. Nakon toga uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća brojnih izaslanstava kod spomen obilježja, nakon čega se nastavilo prigodno druženje.

The post (VIDEO) 31 godina od osnutka legendarnih Bušića appeared first on Radiotelevizija Herceg-Bosne.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?