Vatreni kreću u lov na povijesni trofej za hrvatski nogomet

Link na izvornu vijest

Plasmanom na završni turnir Lige nacija hrvatska nogometna reprezentacija došla je u priliku osvojiti prvi trofej u povijesti, ali i bogatu novčanu nagradu.

Hrvatsku večeras protiv Nizozemske čeka četvrto polufinale na velikim natjecanjima u povijesti. Dosad je jednom prošla dalje, a dva puta zapela u polufinalima.

Vatreni su u polufinalu bili uspješni na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji porazivši Englesku nakon produžetaka s 2:1, a onda su u finalu izgubili od Francuske s 2:4.

U preostala smo dva polufinala izgubili, ali potom i slavili u susretima za broncu.

U Francuskoj 1998. hrvatska je vrsta izgubila u polufinalu od Francuske s 1:2, a u susretu za broncu identičnim je rezultatom svladala Nizozemsku.

Koncem prošle godine Vatreni su u polufinalu Svjetskog prvenstva izgubili od Argentine s 0:3, a potom u susretu za broncu porazili Maroko s 2:1.

Četvrto polufinale imat će večeras protiv Nizozemske. Osim što donosi pobjednički pokal, trijumf u Ligi nacija donosi i bogatu novčanu nagradu.

Za inauguralnu Ligu nacija podijeljeno je 76,25 milijuna eura nagrada, a pobjednici su kući odnijeli 10,5 milijuna eura. Drugoplasirana Nizozemska uzela je 9 milijuna eura, trećeplasirana Engleska dobila je 8 milijuna eura, a Švicarska, koja je završila četvrta – dobila je 7 milijuna eura.

Francuska je za trijumf 2021. dobila 11 milijuna eura.

UEFA nije objavila službene brojke za ovogodišnje izdanje, međutim mogu se očekivati slične ili čak veće novčane nagrade.

Objava Vatreni kreću u lov na povijesni trofej za hrvatski nogomet pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?